Cultura

El Festival de Cap Roig potencia el pop rock internacional i l'aposta musical eclèctica

query_builder   27 abril 2012 13:00

event_note Nota de premsa

El Festival de Cap Roig potencia el pop rock internacional i l'aposta musical eclèctica

  • Es darà del 14 de juliol al 18 d’agost als Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell (Girona)
  • Bob Dylan, el músic més influent de la història del rock, oferirà el concert inaugural
  • La cloenda serà a càrrec d’Alejandro Sanz, en el seu únic concert a Europa de l’any 2012
Avui s’ha presentat la dotzena edició del Festival de Cap Roig, a la seu central de “la Caixa” –patrocinador principal del Festival–, amb presència de Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jaume Giró, director general adjunt de CaixaBank, i Juli Guiu, president d’Ediciones Musicales Clipper’s i director del Festival de Cap Roig.   
 
El Festival de Cap Roig tindrà lloc del 14 de juliol al 18 d’agost als Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, als termes municipals de Palafrugell i Mont-ras, i reunirà, durant 23 nits, a grans estrelles del panorama musical nacional i internacional. Bob Dylan, un dels artistes més influents de la història del rock, alçarà el teló amb el concert inaugural del festival per augmentar la llegenda del seu “Never Ending Tour”. El festival el clourà l’únic concert a Europa d’Alejandro Sanz, que oferirà un repertori dels seus grans èxits i presentarà per primera vegada en directe el primer senzill del seu proper treball.  
 
Enguany, “la Caixa” ha renovat el patrocini del Festival i ha recolzat la celebració d’una edició amb més artistes de projecció internacional. Tal i com explica Jaume Giró, director general adjunt de CaixaBank, “el Festival de Cap Roig, per la seva ubicació privilegiada i per la seva impecable trajectòria, té potencial per, any rere any, incrementar la seva influència sobre el panorama cultural d’estiu de l’àmplia àrea geogràfica de les comarques de Girona”. Segons Jaume Giró, “la Caixa” espera que “esdevingui, cada vegada més, un punt de referència destacat entre els festivals musicals més importants d’Europa.”
 
El director del Festival, Juli Guiu, ha destacat que “fa 60 anys que a Clipper’s ens dediquem amb passió al món de la música i ara tenim l’honor d’organitzar un dels festivals amb més prestigi i reconeixement de tot Europa. Encarem aquest gran repte amb el màxim sentit de professionalitat i responsabilitat que hem fet valer al llarg de la nostra història. El cartell que avui presentem respon a la categoria que el Festival de Cap Roig s’ha guanyat al llarg d’aquests anys i al suport que li dóna “la Caixa”.  
 
En aquesta nova edició, actuaran per primera vegada al Festival de Cap Roig una vintena d’artistes. Són els casos d’Alejandro Sanz, Ben Harper, Tony Bennett, Manolo Garcia, Kiri Te Kanawa, Simple Minds, Madeleine Peyroux, James Morrison, Sergio Dalma, Milow, Miguel Poveda o Bunbury.
 
Altres noms il·lustres del panorama musical tornen a Cap Roig després d’alguns anys per presentar nous treballs davant del públic, com, per exemple, Bob Dylan, Paul Anka, Miguel Bosé, Joaquín Cortés, Rosario, Chambao i George Benson.
 
El pop-rock de qualitat és el gènere estrella del festival, però també hi ha un espai destacat pels millors artistes de jazz, lírica, flamenc o dansa.
De més enllà de les nostres fronteres, hi actuaran un total de 10 grans artistes, amb les seves respectives gires mundials. El festival també ha volgut donar un protagonisme especial al pop-rock català amb dues “nits catalanes”, que tindran com a caps de cartell a Els Amics de les Arts i Mishima.
 
Entre les principals novetats de l’edició del Festival de Cap Roig d’enguany, destaca l’estrena d’una grada de nova construcció que substituirà l’anterior, garantint una major comoditat pel públic. També es duran a terme actuacions de millora a la zona d’aparcament.
 
Els màxims responsables del certamen han presentat el nou logotip i la nova web, http://www.caproigfestival.com, que serà el canal de comunicació oficial del festival. Les entrades es posaran a la venda el dimecres 2 de maig a les 9.00 h a través de Ticketmaster.
 
Programa 2012
14.07 Bob Dylan · 15.07 George Benson · 20.07 Tony Bennett · 21.07 Manolo García · 27.07 Madeleine Peyroux · 28.07 Els Amics de les Arts (+La iaia) · 31.07 Ben Harper · 01.08 Kiri Te Kanawa · 02.08 Paul Anka · 03.08 Milow · 04.08 Joaquín Cortés · 05.08 James Morrison · 06.08 Hombres G · 07.08 Russian Red (+Bigott) · 08.08 Miquel Bosé · 09.08 Sergio Dalma · 11.08 Chambao · 12.08 Simple Minds · 14.08 Mishima (+Bremen) · 15.08 Rosario · 16.08 Miguel Poveda · 17.08 Bunbury · 18.08 Alejandro Sanz