Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La direcció general d'Indústria posa en marxa el Consell Català de l'Empresa amb la participació dels agents econòmis i socials

query_builder   30 abril 2012 11:04

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La direcció general d'Indústria posa en marxa el Consell Català de l'Empresa amb la participació dels agents econòmis i socials

 
  • En el marc del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014, el Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat la creació d’aquest òrgan consultiu, resultat de la fusió i simplificació dels antics consells de política industrial i el consell rector d’ACC1Ó.
 
  • El director general d’Indústria, Joan Sureda es va reunir amb els principals agents econòmics i socials catalans per tal de definir els eixos i criteris de funcionament i organització del Consell. A la reunió de treball hi van assistir els secretaris generals de Foment, Joan Pujol, de PIMEC, Antoni Cañete, i de Fepime, Salvador Guillermo, així com els responsables de les Federacions d’Indústria de CCOO, José Cachinero, i de la UGT, Camil Ros.
 
 
El director general d’Indústria, Joan Sureda, s’ha reunit recentment amb els principals agents socials i econòmics catalans per definir els eixos i criteris de funcionament i organització del Consell Català de l’Empresa.
 
En el marc del Pla d’Actuacions Industrial i Empresarial per al període 2012- 2014, el Departament d’Empresa i ocupació ha impulsat la creació d’aquest òrgan d’assessorament i participació institucional, amb l’objectiu d’accelerar el procés de transformació empresarial per mitjà d’una política activa, previsora i eficaç que afavoreixi la inversió productiva i l’adaptació de les empreses dels diferents sectors d’activitat als canvis estructurals. El Consell Català de l’Empresa, contemplat en les Lleis Ómnibus, és resultat de la fusió i simplificació dels antics consells de política industrial i el consell rector d’ACC1Ó.
 
A la reunió de treball amb la direcció general d’Indústria hi van assistir els secretaris generals de Foment, Joan Pujol, de PIMEC, Antoni Cañete, i de Fepime, Salvador Guillermo, així com els responsables de les Federacions d’Indústria de CCOO, José Cachinero, i de la UGT, Camil Ros.
 
Durant la sessió, entre d’altres, es van fixar els criteris de composició, funcions i procediment dels òrgans  que configuren el Consell Català de l’Empresa. L’òrgan quedarà integrat pel Ple, la Presidència, la Vicepresidència, la Secretaria i la Comissió tècnica de política industrial, en el sí de la qual es durà a terme tot el treball d’anàlisi sectorial.
 
D’altra banda, els assistents a la reunió van consensuar que ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, serà l’ens responsable de vehicular i desenvolupar les iniciatives vinculades al procés de transformació industrial que proposi el Consell.