Territori

Territori i Sostenibilitat homogeneïtza a 120 km/h la velocitat màxima a la C-16, entre Sant Fruitós de Bages i Berga

query_builder   30 abril 2012 11:54

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat homogeneïtza a 120 km/h la velocitat màxima a la C-16, entre Sant Fruitós de Bages i Berga

  • La implantació de la mesura, que inclou el canvi i l’adequació de tota la senyalització vertical tant en el tronc com en els ramals de la carretera, es durà a terme al juny
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) homogeneïtzarà la velocitat màxima a 120 km/h al tram de la C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Berga. Amb aquest canvi, s’igualen les característiques d’aquesta via a les de l’autopista C-16, Terrassa-Manresa.
 
L’actual carretera C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Berga és de 33,7 km de longitud i actualment es pot circular a 120 km/h en dos trams situats en els seus extrems (5,7 Km). A la resta de la via (28 Km) la velocitat màxima és de 100km/h, i en el tram dels túnels de Casserres, per motius de seguretat, es recomana la circulació a 80 km/h.
 
El Departament de TES, després d’analitzar l’estudi de velocitats, elaborat per la societat concessionària Cedinsa Llobregat, considera que és viable tècnicament circular en aquesta via a 120 Km/h. D’aquesta manera, TES recull també una vella demanda tant dels conductors com del territori.
 
Tot i així, i per reforçar les condicions de seguretat, existiran tres zones recomanades a 80 i 100 Km/h. Seran el tram ja actualment recomanat a 80 Km/h (túnels de Casserres) i dos trams recomanats a 100 km/h que coincideixen amb un traçat lleugerament sinuós (pk 68 al 72 t.m. Balsareny; i pk 76 al 82 t.m. de Puig-reig).
 
La implantació d’aquesta mesura, la qual inclou el canvi i l’adequació de tota la senyalització vertical en el tronc i en els ramals de la carretera C-16, entre Sant Fruitós de Bages i Berga, es preveu portar-la a terme durant el mes de juny.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 31