Direcció General de Comunicació

Homs reitera que el Govern sempre ha de defensar "el principi de la legalitat"

Homs reitera que el Govern sempre ha de defensar "el principi de la legalitat"

query_builder   30 abril 2012 20:30

event_note Nota de premsa

Homs reitera que el Govern sempre ha de defensar "el principi de la legalitat"

  • El portaveu ha refermat que “les coses s’han de resoldre per la via política”
  • Pel que fa l’objectiu de dèficit, Homs assegura que s’ha de complir “no per convicció ideològica sinó per pura necessitat”
El portaveu i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, s’ha referit novament al moviment en contra de pagar els peatges i ha reiterat que des del Govern “hem de defensar el principi de la legalitat sempre” i que el dia que des d’un govern s’inviti a desafiar el principi de la legalitat “deixarà de tenir el sentit que hauria de tenir un govern”. Francesc Homs ha acceptat que hi ha un greuge comparatiu de fa molts anys “que hem procurat resoldre com hem pogut o com hem sabut” però ha insistit que “les coses que no ens agraden -i aquesta de pagar n’és una- s’han de resoldre per la via política”. Malgrat l’advertiment, Homs s’ha mostrat comprensiu amb les protestes i ha afegit que des d’un punt de vista polític, “totes aquestes mobilitzacions serveixen per posar de manifest quins problemes estructurals tenim al nostre país i esperonar a canviar-los”  però el camí, ha reiterat, no és “per la via de l’avui no pago perquè ja no em ve de gust pagar més”.
 
Homs ha fet aquestes declaracions aquest matí a Catalunya Ràdio i Ràdio 4, on ha afegit que si finalment s’acaba responsabilitzant el Govern “perdrem de vista quin és l’objectiu i del que hem de combatre, que és el greuge comparatiu que hi ha.” En aquest sentit el portaveu ha recordat que aquesta protesta esclata “perquè transcendeix la hipòtesi que amb els peatges catalans s’haurien de pagar els dèficits dels peatges d’altres llocs de l’estat espanyol”  i que això el Govern no ho acceptaria de cap de les maneres i “ho combatríem”.
 
El portaveu del Govern ha reiterat que l’executiu català treballa per complir amb els objectiu de dèficit “no per convicció ideològica sinó per pura necessitat” perquè sinó, “cada cop que necessitem diners del sistema financer ens sortiran més cars”. El portaveu ha insistit que els 219 milions de la disposició addicional tercera “són un dret adquirit a favor de la Generalitat i ha de constar com a ingrés”. Tot i això, ha emfatitzat que “haurem d’adaptar els pressupostos a la nova realitat i, per tant, hi haurà d’haver un ajust complementari mal que ens pesi”.  En aquesta línia, Homs s’ha compromès a explicar els detalls del nou ajustament “de cop i tot sencer” i no fer-ho per “fascicles” perquè això genera “un plus d’angoixa a la ciutadania i a la funció pública”. 
 
El portaveu ha reblat que l’esforç d’austeritat “encara que no ens agradi l’hem de fer” , perquè transmeten seriositat.  Tot i això ha subratllat que el Govern ja fa mesos que defensa “el discurs de mesures alternatives, complementàries a les retallades, en la línia de la reactivació econòmica”