Interior

Interior i l'Ajuntament de Manresa signen l'adhesió d'aquesta població al programari SIPCAT

query_builder   2 maig 2012 10:43

event_note Nota de premsa

Interior i l'Ajuntament de Manresa signen l'adhesió d'aquesta població al programari SIPCAT

Foto
El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han signat avui un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi al programari SIPCAT.
 
D’aquesta manera, la Policia Local de Manresa s’ha integrat al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre d'Atenció de Trucades CAT 112 (telèfon d'emergències) i que el Departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.
 
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que "aquest conveni té una transcendència múltiple a curt i a llarg termini". Puig ha afirmat que "els ciutadans ens demanen que siguem més eficaços i eficients en el nostre model de seguretat i és per això que atorguem als cossos policials nous mecanismes per aconseguir més coordinació i homologació del protocol". "En definitiva del què es tracta és de donar eines a la policia per treballar més i millor", ha afegit.  
 
Segons el titular d'Interior, "a llarg termini, aquest programari ens apropa, cada cop més, a una nova visió d'un sistema únic de policia format per Mossos d'Esquadra i Policies Locals". "Estem dibuixant i estructurant, d'una forma pràctica i espero que aviat també d'una forma legislativa amb una nova llei que portarem al Parlament durant aquests legislatura, el nou model de policia que volem i, d'alguna manera, el nou model de país", ha dit.
 
A l’acte també hi han assistit el subdirector territorial d'Interior a la Catalunya Central, Josep Rafart, i el director general d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, entre d’altres autoritats.
 
SIPCAT
 
El Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències), ha impulsat un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.
 
El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.
 
 
Les característiques principals d’aquest nou aplicatiu són les següents:
 
  • Possibilitat de treballar indistintament en local o en remot segons es vulgui, sense necessitat de disposar de costosos servidors en les dependències municipals.
  • Funcionalitats avançades de gestió de la demanda (despatx), gestió i planificació d’activitats, gestió de recursos humans i materials, etc.
  • Quadre d’Indicadors de Gestió d’una policia local.
  • Integració amb Centre d’Atenció de Trucades CAT 112. 
  • Integració amb el SIP dels Mossos d’Esquadra.
  • Integració amb el Servei Català de Trànsit.
  • Integració amb el nou GIS corporatiu.
  • Capacitat d’integració de plataformes de mobilitat (PDA) i certificats digitals, tramitació digital, etc.