Oficina del President

Artur Mas i Mario Draghi

President Mas: "Tan important és controlar els dèficits com fer-ho d'una manera que doni esperança a la població"

query_builder   2 maig 2012 22:02

event_note Nota de premsa

President Mas: "Tan important és controlar els dèficits com fer-ho d'una manera que doni esperança a la població"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest vespre amb el president del Banc Central Europeu i el governador del Banc d’Espanya i ha ofert un sopar als participants en la cimera del BCE
  • Artur Mas destaca que “Europa és dels pocs llocs del món que ha sabut posar l’economia al servei del benestar i de la justícia social” i insta a preservar aquesta conquesta
El president Artur Mas amb el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi
El president Artur Mas amb el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha refermat aquest vespre, davant els principals líders del Banc Central Europeu (BCE), el compromís del Govern amb les polítiques d’austeritat i “la necessitat de fer reformes estructurals”. Malgrat això, el cap de l’Executiu ha advertit que, en plena recessió, “no és aconsellable reduir el dèficit a un ritme que agreugi molt més la situació econòmica i social". “Tan important és controlar els dèficits com fer-ho d’una manera que doni esperança a la població”, ha reblat. 
 
El cap de l’Executiu ha ofert aquesta nit un sopar als participants en la cimera del Banc Central Europeu que se celebra a Barcelona. Hi han assistit el president del BCE, Mario Draghi; el governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez, així com els governadors dels bancs centrals europeus. També han estat presents a l’acte, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, entre d’altres.
 
Durant el seu discurs, el president Mas ha destacat la “gran responsabilitat” que pesa sobre les espatlles del BCE, en un moment en què “Europa i l’euro estan travessant una situació d’una gran complexitat”. “De les nostres decisions comunes, de la seva eficàcia i de la seva justícia, en depenen el present i el futur de moltes persones que tenen sentiments de por o de manca d’esperança”, ha remarcat el president. En aquest sentit, ha defensat que “Europa és dels pocs llocs del món que ha sabut posar l’economia al servei del benestar i de la justícia social, i no a l’inrevés”, i ha afirmat que “aquesta conquesta l’hauríem de saber preservar, fins i tot en un món globalitzat com el que tenim.”
 
Respecte a les polítiques d’austeritat que duu a terme el Govern, el president ha insistit que es fan “per responsabilitat”, i que, en molts casos, “procurem donar exemple i liderar en el conjunt d’Espanya les polítiques de reducció del dèficit i de la despesa pública”. En aquesta línia, ha destacat el fet que, des del Govern de Catalunya, “donem suport a gairebé totes les decisions que prenen els governs espanyols, encara que siguin impopulars”.
 
Al llarg de la seva intervenció, el president també s’ha referit a la vocació europea de Catalunya, assegurant que “no som un país europeu per un tractat d’adhesió o per una Constitució, sinó per història, identitat i vocació”. I ha destacat que la societat catalana ha progressat al llarg dels segles “a base d’esforç, de creativitat, d’esperit de superació i de modernitat”.

3  

Imatges

Artur Mas i Mario Draghi

Artur Mas i Mario Draghi 890

El president Mas, el president del BCE i el governador del Banc d'Espanya

El president Mas, el president del BCE i el governador del Banc d'Espanya 1582

Intervenció del president Mas

Intervenció del president Mas 417

1  

Fitxers adjunts

Intervenció del president Mas

Intervenció del president Mas
PDF | 96