Delegació a Barcelona

El delegat del Govern a Barcelona va explicar casos pràctics de les lleis òmnibus a Cardedeu (Vallès Oriental)

query_builder   3 maig 2012 17:21

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona va explicar casos pràctics de les lleis òmnibus a Cardedeu (Vallès Oriental)

Cardedeu va ser ahir el primer municipi de la demarcació de Barcelona en rebre el delegat del Govern, Salvador Jorba, per explicar amb exemples concrets les diferents aportacions pràctiques de les lleis òmnibus. L’alcaldessa, Calamanda Vila, va manifestar la “prioritat per la promoció econòmica i la satisfacció de saber que des de la Generalitat s’ha posat fil a l’agulla”.
Generalitat de Catalunya
 
Al Centre Cultural de Cardedeu, davant un auditori de setanta persones, majoritàriament empresaris, professionals, alcaldes i regidors de la comarca del Vallès Oriental, ahir al vespre Jorba va anar desgranant diferents casos pràctics en què són d’aplicació les novetats normatives que aporten les lleis òmnibus.  Va donar a conèixer l’abast i les possibilitats d’algunes modificacions normatives que cerquen clarament la dinamització econòmica. I va subratllar que aquestes lleis que impulsa el Govern són fruit del reconeixement del paper clau que té el sector productiu en la recuperació econòmica del país.
 
D’entre els elements facilitadors que incorporen les ‘òmnibus’ per dinamitzar l’economia, el delegat va fer esment especialment al canvi que significa haver abandonat l’habitual règim d’autorització administrativa, per una altra manera de funcionar basada en la comunicació prèvia, una de les claus de la nova orientació normativa dirigida a agilitzar l’emprenedoria. En aquest sentit, Salvador Jorba va assenyalar que els ajuntaments aniran adaptant els seus protocols de control administratiu local de conformitat amb les noves lleis que pretenen servir a la reactivació econòmica.
 
En el seu parlament de cloenda, Jorba va reclamar l’atenció dels mitjans de comunicació i la seva capacitat per fer-se ressò de la transcendència dels canvis que la nova normativa anirà produint arreu.
 
El nou conjunt normatiu simplifica amb només cinc lleis la complexitat de 96, i abasta transversalment diferents àmbits d’activitat: agroambiental, econòmic, sanitari, cultural, de seguretat...  La nova regulació és més fàcil d’acomplir i respon al triple objectiu d’austeritat, aprimament i agilitat en què es fonamenta l’acció del Govern de la Generalitat. A més, el resultat ha estat fruit del consens amb els principals representants dels actors productius del país: Foment del Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa.
 
A hores d’ara es preveu que la següent cita de la campanya de difusió de les lleis òmnibus endegada des de la Delegació territorial del Govern tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú el pròxim 22 de maig.