Delegació a Madrid

Jordi Bonet, arquitecte i director d'obres de la Sagrada Família impartirà una conferència a Blanquerna

query_builder   26 abril 2012 16:33

event_note Nota de premsa

Jordi Bonet, arquitecte i director d'obres de la Sagrada Família impartirà una conferència a Blanquerna

En el marc de l’exposició GAUDÍ LAB i la Setmana de la Cultura Catalana a Madrid
 
Dijous 26 d’abril, a les 19 hores, l’arquitecte Jordi Bonet, actual director d’obres de la Sagrada Família, impartirà una conferència al Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid.
 
Amb el títol “La Capella de la Colònia Güell en el procés creatiu de Gaudí”, aquest arquitecte, fill de Lluís Bonet deixeble de Gaudí, oferirà les claus d'aquesta obra arquitectònica emblemàtica. La Capella de la Colònia Güell és l'avantsala de l’obra mestra de Gaudí, la Sagrada Família, i per això, revelar els secrets que s'hi amaguen són claus per conèixer la genialitat d'un dels arquitectes més rellevants de tots els temps.
 
Jordi Bonet Armengol, Dr. Arquitecte, nascut a Barcelona l’any 1925. És des de l’any 1985 l’arquitecte director i coordinador de les obres del Temple Expiatori de la Sagrada Família. Ha rebut els premis Ciutat de Barcelona (1989) per la restauració de la Casa Garriga Nogués i per les obres de continuació de la Sagrada Família. El Domènech i Montaner de l’Institut d’Estudis Catalans(1999). És “Comanador de l´"Ordre de Sant Gregori el Magne" (1981) i té la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990) i la Creu d’ “Alfonso X el Sabio” (2006). Té una extensa obra arquitectònica: nombrosos edificis d’habitatges uni i plurifamiliars, auditoris, teatres, escoles, esglésies, plans urbanístics, residències, etc. Fou director general del Patrimoni artístic i cultural de Catalunya; dirigent scout a nivell Mundial,  membre del “Pontificium Consilium pro Laicis” i President de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (1998-2011). Ha publicat els llibres: L’arquitectura al servei de la Música (1986), “Temple de la Sagrada Família” (1992), “L’Últim Gaudí” (2000), i Les Escoles de la Sagrada Família (2003). Ha escrit articles i pronunciat nombroses conferències per tot el món, sobre Gaudí i el patrimoni monumental i restauració d’edificis com a professor convidat en diverses universitats.
 
Exposició GAUDÍ LAB a Blanquerna
 
La conferència de Jordi Bonet tindrà lloc en el marc de l’exposició GAUDÍ LAB, que romandrà oberta al Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, fins el 30 de juny. Està organitzada per l’empresa gestora de la Colònia Güell, Advanced Leisure Services, i produïda pel Museu Diocesà de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l’Obra Social “La Caixa” i la Fundació AGBAR. El coordinador general és Raimon Martinez Fraile.
 
GAUDÍ LAB exhibeix, per primera vegada a Madrid, obres originals com ara el banc litúrgic de la Cripta de la Colònia Güell, les peses i marques de la maqueta funicular de la Cripta, el compàs de picapedrer, un faristol realitzat pel mateix Gaudí, el llibre de condolences per la mort de Gaudí, el condol del Rei Alfonso XIII per la seva mort, les instruccions manuscrites de Gaudí al seu secretari per fer una presentació a Madrid, o uns canelobres de Josep Maria Jujol entre altres objectes.
 
Divendres 27, una òpera del Liceu de Barcelona produïda pel Tricicle
 
Demà, divendres 27 d’abril tindrà lloc, al Círculo de Bellas Artes, l’Òpera “El Superbarber de Sevilla”, una adaptació per a tots els públics del Liceu de Barcelona produïda pel TRICICLE. Entrada per invitació (cal confirmar reservant entrades de dimarts 24 al 27 al telèfon 915241890 entre les 10:30 i les 14:30, identificant-se com a premsa)