Protecció Civil

Protecció Civil: activada l'alerta per risc químic per petita fuita al Port de Barcelona

No hi ha perill per les persones ni cap ferit

query_builder   3 maig 2012 22:34

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: activada l'alerta per risc químic per petita fuita al Port de Barcelona

No hi ha perill per les persones ni cap ferit

 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 21.00 h el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT per una fuita d'àcid clorhídric al Port de Barcelona en un dipòsit situat al moll de càrrega del port nou, en una zona industrial.
 
A través del Centre de Coordinació Operativa del Port de Barcelona (CECOPORT) la Policia Portuària ha alertat al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, de la DGPC, del succés. En uns primers instants s'ha cregut que la fuita podia ser d'unes dimensions considerables (afectant tot un contenidor), i s'ha activat el Plaseqcat en emergència. Ràpidament, els Bombers de Barcelona s'han desplaçat al lloc -actuant com a Bombers del Port de Barcelona- i han procedit a localitzar la fuita, que han comprovat que era d'abast menor, reduïnt-se a un dipòsit, per la qual cosa la DGPC ha rebaixat el Plaseqcat a fase d'alerta mentre duren les tasques d'aïllament i control de la fuita i confinament i recollida del producte fuitat.
 
La fuita no ha provocat cap núvol tòxic a l'exterior ni risc per les persones, tot i que s'han pres totes les mesures de seguretat i garanties en tractar-se d'un incident amb un producte altament tòxic.
 
En els primers instants s'ha recomanat el confinament en una zona de seguretat a l'entorn de la fuita, i actualment la Policia Portuària manté una zona de seguretat de 100 m, no afectant la zona exterior al Port ni cap zona d'habitatges.