Protecció Civil

Protecció Civil: Finalitza l'alerta del PLASEQCAT per risc químic per una fuita al Port de Barcelona

Cap persona ha resultat ferida

query_builder   4 maig 2012 02:02

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Finalitza l'alerta del PLASEQCAT per risc químic per una fuita al Port de Barcelona

Cap persona ha resultat ferida

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha donat per finalitzada, a les 01.25 h., la fase d'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT, un cop que els Bombers de Barcelona han donat per normalitzada la situació provocada per una fuita d'àcid clorhídric del Port de Barcelona. Demà al matí es procedirà a realitzar el transvasament definitiu del producte i a la neteja dels contenidors. A conseqüència d’aquesta fuita no hi ha cap afectació personal.
 
L’alerta s’havia activat a les  21.00 hores, quan a través del Centre de Coordinació Operativa del Port de Barcelona (CECOPORT) la Policia Portuària ha alertat al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), de la DGPC, d’una fuita d'àcid clorhídric al Port de Barcelona en un dipòsit situat al moll de càrrega del port nou, en una zona industrial.
 
En uns primers instants s'ha cregut que la fuita podia ser d'unes dimensions considerables (afectant tot un contenidor), i s'ha activat el PLASEQCAT en emergència. Ràpidament, els Bombers de Barcelona s'han desplaçat al lloc -actuant com a Bombers del Port de Barcelona- i han procedit a localitzar la fuita, que han comprovat que era d'abast menor, i que només afectava a un bidó amb capacitat de 1.000 litres, per la qual cosa la DGPC ha rebaixat el PLASEQCAT a fase d'alerta. Els Bombers han procedit a l'aïllament i control de la fuita i han confinat i recollit el producte vessat en un contenidor especial.
  
La fuita no ha provocat cap núvol tòxic a l'exterior ni risc per les persones, tot i que s'han pres totes les mesures de seguretat i garanties en tractar-se d'un incident amb un producte altament tòxic.
 
En els primers instants s'ha recomanat el confinament en una zona de seguretat a l'entorn de la fuita i la Policia Portuària ha establert una zona de seguretat de 100 m, no afectant la zona exterior del Port ni cap zona d'habitatges.