Cultura

Jordi Manent serà el nou director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

query_builder   4 maig 2012 12:39

event_note Nota de premsa

Jordi Manent serà el nou director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Jordi Manent (Barcelona, 1977) serà nomenat els propers dies director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona. Manent és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Estudiós de l’obra de Pompeu Fabra, ha estat professor de català, ha exercit de traductor i de corrector i ha treballat al Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra.
 
Ha publicat els llibres Pompeu Fabra a l’exili (1939-1948) (Edicions Proa, 2005), premi ex aequo de la Fundació Ramon Trias Fargas el 2004, La temptació independentista. Una anàlisi crítica de la radicalització del nacionalisme català (Pagès editors, 2010) i l’Epistolari de Pompeu Fabra (IEC, 2012). És impulsor i curador de la miscel·lània d’homenatge L’home, l’amic, el president. Homenatge a Jordi Pujol (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2009).
 
Col·labora esporàdicament a El Punt Avui, Serra d’Or i la Revista de Catalunya, i en d’altres mitjans escrits. Ha estat membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural (2002-2006) i de la Plataforma per la Llengua (1994-2012), on ha treballat en planificació i dinamització de la política lingüística duta a terme des de la societat civil.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística ha encarregat a Manent que el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona continuï amb la seva tasca de promoció de l’ús social de la llengua i que li doni un nou impuls desenvolupant activitats que vagin més enllà de la formació, en estreta col·laboració amb l’ampli teixit cultural i associatiu de la ciutat.  Amb aquesta nova orientació es vol consolidar el paper del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona com a referent de llengua, cultura i cohesió social.