Bombers

Demà, 5 de maig, a Vilassar de Dalt (Maresme)

Segona edició del Campionat d'Espanya de Rogaining de Bombers

query_builder   4 maig 2012 13:17

event_note Nota de premsa

Demà, 5 de maig, a Vilassar de Dalt (Maresme)

Segona edició del Campionat d'Espanya de Rogaining de Bombers

 
· La prova s’inscriu dins del Campionat de Catalunya de Rogaining 2012
 
· El Rogaining és una modalitat de curses d’orientació que combina la condició física i les qualitats tècniques per interpretar cartografia
 
· L’orientació és una matèria que s’imparteix en la formació bàsica dels Bombers
 
Demà dissabte, 5 de maig, se celebrarà el Campionat de Catalunya de Rogaining a Vilassar de Dalt, una prova que enguany serà classificatòria per al II Campionat d’Espanya de Bombers. El campionat està organitzat  pel Club Esportiu Farra-O i compta amb la col·laboració de Bombers de la Generalitat, entre d’altres.
 
El Rogaining és una modalitat de curses d’orientació on es combinen tant la condició física com les qualitats tècniques per interpretar un mapa, tot cercant una estratègia d’equip per aconseguir el màxim nombre de fites.
 
Els equips participants, formats entre dues i cinc persones com a màxim, han de buscar, amb l’ajuda d’un mapa, el màxim nombre de fites. Hi hauran 60 fites i cada una tindrà una puntuació específica.
 
A hores d’ara, ja són unes 250 persones les inscrites al Campionat de Catalunya de Rogaining 2012, que s’iniciarà a les 10.00 del matí, des del Parc de Can Rafart. Els participants disposaran d’un temps màxim de 8 hores, tal i com succeeix en les competicions internacionals. Durant aquest temps hauran de realitzar el màxim nombre de punts. El guanyador de la cursa serà l’equip que assoleixi més punts en menys temps.
 
L’orientació, la interpretació de la cartografia, etc. són elements que esdevenen necessaris en determinats serveis dels Bombers. En aquest sentit, l’orientació ja és una matèria impartida en la formació bàsica dels Bombers.
 
El Campionat també puntua per la Copa Catalana de Rogainings. Podeu consultar més informació a: http://farra-o.orientacio.cat/.