Territori

El conseller Recoder inaugura una instal·lació solar fotovoltaica al CIM El Camp

query_builder   5 maig 2012 12:30

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder inaugura una instal·lació solar fotovoltaica al CIM El Camp

Imatge visita
  • L’energia obtinguda amb aquesta instal·lació passarà a formar part de la xarxa de distribució elèctrica i serà equivalent al consum anual de 416 famílies
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha inaugurat aquest matí la instal·lació solar fotovoltaica de la nau 8, al Centre Intermodal de Mercaderies (CIM) el Camp, sector oest, que, amb una superfície de 42,2 hectàrees, està situat entre els termes municipals de Reus, Tarragona i la Canonja, just a la sortida de l'AP-7 i amb accés directe a l'A-7 i a la T-11. A finals de l’any 2008 va iniciar la seva activitat la primera empresa instal·lada a la central i en l’actualitat dona cabuda a onze empreses del sector logístic i de serveis.
 
La nau modular número 8, propietat de CIMALSA, disposa d’una superfície de 10.000 m2 de coberta i està ocupada, en règim de lloguer, per diversos clients, a excepció d’un mòdul que s’ha venut a una empresa de transports. Per treure el màxim aprofitament d’aquesta construcció, CIMALSA va promoure durant el segon trimestre de l’any 2009 una instal·lació fotovoltaica sobre la totalitat de la superfície de la coberta, a través d’un concurs públic, del qual en va ser l’adjudicatàri final l’empresa ALTER ENERSUN CIM DE TARRAGONA S.L.
 
La instal·lació produirà 1,2 Megawatts/any. Aquesta concessió, que ha estat adjudicada per un període inicial de 25 anys, renovables a 50, permetrà obtenir un cànon de 30.101 euros anuals, més l’IVA corresponent. L’energia obtinguda amb aquesta instal·lació passarà a formar part de la xarxa de distribució elèctrica i serà equivalent al consum anual de 416 famílies.
 
Aquesta instal·lació fotovoltaica és la segona que ha desenvolupat CIMALSA, desprès de la realitzada sobre part de la coberta d’una nau de 53.000 m2 al centre logístic LOGIS Bages.
 
 
 

1  

Imatges

Imatge de la visita

Imatge de la visita 649

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 174

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 220