Agència de l'Habitatge de Catalunya

S'obre la convocatòria per accedir a 16 pisos protegits a Sant Hilari Sacalm

query_builder   4 maig 2012 13:56

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria per accedir a 16 pisos protegits a Sant Hilari Sacalm

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha iniciat aquesta setmana el període de recollida de sol·licituds per adjudicar 16 pisos amb protecció oficial de lloguer amb opció de compra a Sant Hilari Sacalm (Selva), que formen part del Pla de xoc per assignar els pisos buits de la Generalitat.
Els habitatges estan situats al carrer de Vic i al carrer de Sant Benet. Tots tenen dos dormitoris excepte un del carrer de Sant Benet que té un sòl dormitori. La superfície dels habitatges de dos habitacions va de 54,83 m2 a 71,92 m2 i el d’una habitació té 43,56 m2. La renda de lloguer mensual oscil·la entre 154 a 255 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge. A aquest preu cal afegir les despeses de comunitat i l’IBI.
 
Els pisos són de lloguer amb opció de compra. Això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Les persones interessades poden ampliar la informació a l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.000 habitatges desocupats
 
El Pla de xoc de la Generalitat té com a objectiu assignar uns 3.000 pisos del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Sant Hilari Sacalm

Nota de premsa Sant Hilari Sacalm
PDF | 50