Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre presideix la inauguració del Viver d'Empreses d'Ascó

query_builder   4 maig 2012 15:23

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre presideix la inauguració del Viver d'Empreses d'Ascó

  • Xavier Pallarès ha remarcat la voluntat del Govern català d'estar al costat dels emprenedors i empresaris i facilitar-los les eines per aconseguir els seus objectius
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i l'alcalde d'Ascó en els parlaments inaugurals del nou Viver d'Empreses
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha inaugurat aquest matí juntament amb l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, el viver d’empreses municipal. Un espai destinat a empreses de nova creació o a projectes empresarials en desenvolupament que necessitin un impuls per ampliar la seva activitat. El viver és un edifici de 372 metres quadrats dividits en dues plantes i ubicat al polígon industrial d’Ascó que serà també la seu de l’Oficina de Desenvolupament Local (ODL), ens municipal que ofereix serveis d’assessoria, formació i guiatge als emprenedors.
 
En el parlament inaugural, Xavier Pallarès ha subratllat el fet que “llegir bones notícies econòmiques avui dia és molt difícil” i ha afegit que “des de l’administració no podem generar ocupació però, hem d’estar al costat de l’empresa, dels emprenedors, i fer-ho fàcil”. I com a exemple d’aquesta política del Govern de la Generalitat, Pallarès ha fet esment dels objectius marcats mitjançant les Lleis Òmnibus.
 
L’Ajuntament considera el viver i el polígon industrial com a un dels elements principals de la política de diversificació econòmica que ha engegat al municipi, complementat amb l’obertura l’any 2008 d’una Oficina de Turisme i amb les polítiques de recuperació i posada en valor del patrimoni natural, arquitectònic i cultural del municipi. “Calen noves idees i foc nou per tal de preparar el municipi d’Ascó i la comarca en general per al dia que l’impacte econòmic de la indústria nuclear no sigui el motor que és avui en dia” va manifestar l’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, qui es va mostrar convençut de que el viver d’empreses pot ser una plataforma idònia per a nous projectes empresarials.
 
Durant l’acte inaugural, l’Ajuntament d’Ascó també ha signat un conveni amb Business Angels Network Catalunya (BANC), entitat creada el 2002 per la patronal CECOT amb la col·laboració de l’Institut Català de Finances i que té com a objectius posar en contacte inversors privats amb emprenedors que necessiten finançament per desenvolupar el seu projecte empresarial.
 
El viver d’empreses ocupa un dels 20 espais modulars existents en les dues naus industrials de 2000 metres quadrats cadascuna que ha construït en els darrers 5 anys l’Ajuntament d’Ascó. Tant les naus industrials com el viver d’empreses han estat finançats íntegrament amb recursos municipals.
 
La inauguració d'aquest nou Viver d'Empreses Municipal també ha comptat amb la participació del president, Antoni Abad, i el director general, Albert Colomer, de Business Angels Network Catalunya (BANC) i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà.