Palau Robert

El Palau Robert programa activitats educatives sobre l'exposició de Pilarín Bayés

query_builder   7 maig 2012 12:31

event_note Nota de premsa

El Palau Robert programa activitats educatives sobre l'exposició de Pilarín Bayés

El Palau Robert  ha programat activitats educatives vinculades a l’exposició ”Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots”, amb l’objectiu de fer entendre el discurs expositiu al públic escolar i aconseguir que els alumnes reflexionin i valorin els continguts de la mostra.
Palau Robert
El programa d’activitats, que comença el 7 de maig i acaba a finals de juny, consisteix en una visita guiada a la mostra i un taller.
El programa consta de dues activitats:
-“Històries dibuixades”. Primària. ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
El monitor explica, durant la visita, el contingut de la mostra, és a dir, el món de Pilarín Bayés a través de la selecció dels onze personatges protagonistes. Les explicacions fan referència a la personalitat de la il·lustradora, la biografia, el context que li ha tocat viure, els valors i conviccions  i un estil molt característic que es pot valorar amb el material exposat.
Pel que fa al taller, la proposta de treball per als alumnes de Primària se centra en un fragment literari on es descriu un personatge que els infants han de dibuixar. La tècnica utilitzada és la mateixa que utilitza la Pilarín: dibuix lineal a tinta o retolador i color amb llapis o aquarel·la.
Els alumnes de Secundària fan la mateixa activitat però amb una dificultat superior: també han de crear un ambient, un marc escenogràfic, un paisatge fictici o real dels molts que la Pilarín va descobrir, viure o imaginar.
Finalment, els alumnes de Batxillerat artístic  o Cicles Formatius han de dibuixar una idea abstracta, una de les 11 idees o conceptes que constitueixen la línia argumental de l’exposició: la bellesa, la universalitat, la cultura, la comunicació, la ficció, la diversió, la convivència, la identitat...
"Il·lustrant la Pilarín”. Primària, ESO, Batxillerats i Cicles Formatius
Els escolars visiten l’exposició i participen en un taller que consisteix a fer un retrat de la Pilarín Bayés a partir de fotografies, textos, cites i de les explicacions fetes. L’objectiu és fer un retrat en versió lliure de la il·lustradora un cop facilitada i analitzada tota la informació.
L’horari de les activitats és de dilluns a divendres a les 10 i a les 11.45 hores. Les reserves es poden fer al telèfon 670 036 081.