Educació

Ensenyament i Junior Achievement impulsen programes educatius per fomentar l'emprenedoria

query_builder   7 maig 2012 18:52

event_note Nota de premsa

Ensenyament i Junior Achievement impulsen programes educatius per fomentar l'emprenedoria

 

  • El Departament d’Ensenyament i la Fundació Junior Achievement han signat avui un acord per implementar un total de 9 programes educatius a les escoles de Catalunya
 
  • L’objectiu és apostar per la cultura emprenedora des de l’escola, així com per la formació i la innovació
 
  • El Govern va aprovar el passat mes de novembre un conjunt de mesures per fomentar l’emprenedoria a l’escola
Signatura acord emprenedoria Junior Achievement 07.05.12
El Departament d’Ensenyament i la Fundació Junior Achievement han signat avui un acord per acreditar la implementació de programes educatius de Junior Achievement a les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya, amb l’objectiu d’apostar per la cultura emprenedora des de l’escola, així com per la formació i la innovació. L'acord facilitarà que els centres que ho sol·licitin puguin adherir-se al programa.
 
L’acord, que també preveu posar a disposició dels centres tots els materials en català, inclou la implementació d’un total de 9 programes educatius:
·         La nostra comunitat: adreçat a alumnes de 7 a 8 anys amb el propòsit que els alumnes identifiquin les diferents professions que es realitzen en una comunitat, així com les responsabilitats i drets dels ciutadans.
·         La nostra ciutat: per a alumnes de 8 a 9 anys, que pretén que aquests identifiquin els diferents elements que existeixen a la ciutat on viuen a través dels diferents jocs on assumiran els seus rols com a individus, treballadors i consumidors.
·         Els nostres recursos:  dirigit a alumnes de 12 a 13 anys, amb la finalitat de transmetre als alumnes la importància de la cura dels recursos humans, de capital i naturals.
·         Els avantatges de romandre al col·legi: adreçat a alumnes de 12 a 14 anys, per fer-los reflexionar sobre la importància de la seva educació i les habilitats, actituds i qualitats que han de desenvolupar per a un millor desenvolupament tant personal com professional.
·         Decideix el teu futur: per a alumnes de 12 a 15 anys, en què tractaran les seves habilitats, valors i interessos i la manera en què poden desenvolupar-les per a un millor desenvolupament personal i futura inserció laboral.
·         Habilitats per a l’èxit: adreçat a alumnes de 16 a 17 anys, per animar-los  a entendre la relació entre els seus èxits en el centre educatiu i la seva futura ocupació.
·         La companyia: dirigit a alumnes de 16 a 8 anys (1r-2n de batxillerat i FP), per oferir-los una experiència pràctica de gestió empresarial a través de l’organització i creació d’una empresa.
·         Ètica en acció: adreçat a alumnes de 15 a 17 anys (4t d‘ESO i 1r de batxillerat i FP), amb la  finalitat de fer-los reflexionar-los sobre la importància d’aplicar valors ètics en la vida personal i professional.
·         Start up programme: dirigit a joves de 19 a 25 anys, ofereix als estudiants una experiència pràctica del món dels negocis a través de l’organització i creació d’una empresa amb la col·laboració d’assessors experts.
 
Junior Achievement és una fundació educativa sense ànim de lucre que vol fomentar l’esperit emprenedor entre els estudiants en edat escolar, oferint programes que van des de l’educació primària fins a la universitat. Així doncs, pretén aproximar el món real a les aules a través d´una xarxa de voluntaris del món empresarial y professional que imparteixen els programes directament a les escoles.
 
“Catalunya, escola d’emprenedors”
 
El passat mes de novembre el Govern ja va aprovar un conjunt de mesures per donar impuls a la formació en valors emprenedors, destinades a totes les etapes educatives, tant obligatòries com postobligatòries. Sota el nom “Catalunya, escola d’emprenedors”, el Govern aposta per fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat. En dites mesures es van definir les competències emprenedores i es van fixar els corresponents objectius en les diferents etapes educatives –infantil i primària, secundària, formació professional i batxillerat– i també en l’escola rural.
 
De fet, el Pla de Govern per a l’actual legislatura ja preveu el foment de l’esperit emprenedor i el seu desenvolupament empresarial. Concretament, desplega aquest propòsit en tres punts: facilitar l’inici i la pràctica de l’activitat emprenedora, potenciar els valors del treball, l’esforç i el risc en tots els processos formatius, i impulsar la creació i el desenvolupament d’empreses, cooperatives, societats laborals i treball autònom emprenedor. La Llei d’Educació de Catalunya (LEC), per la seva banda, també inclou en l’article 2 com a principi general “el foment de l’emprenedoria”.
 
 
 
7 de maig de 2012

1  

Imatges

Signatura acord emprenedoria Junior Achievement 07.05.12

Signatura acord emprenedoria Junior Achievement 07.05.12 2935