Oficina del President

El president, durant la visita al centre

El president Mas demana que Europa "compleixi amb el seu paper" ajudant al creixement econòmic

query_builder   7 maig 2012 17:12

event_note Nota de premsa

El president Mas demana que Europa "compleixi amb el seu paper" ajudant al creixement econòmic

El president Mas durant la visita a l'Escola de Formació Professional Antoni Algueró
El president durant la visita al centre
  • El cap de l’Executiu defensa seguir amb les polítiques d’austeritat i combinar-les amb les de creixement i foment de l’ocupació
  • Artur Mas considera que la combinació de “formació professional, indústria i vocació exportadora és una fórmula d’èxit”
  • El cap de l’Executiu ha presidit la celebració del 25è aniversari de l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, a Sant Just Desvern
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat avui la necessitat que el model europeu faci compatibles les polítiques d’austeritat amb les de creixement i s’ha mostrat convençut que “en aquest moment en què Catalunya apareix com a capdavantera de les polítiques de no estirar més el braç que la màniga” ens convé molt enviar un missatge a Europa, demanant que compleixi amb el seu paper.
 
 “Heu de complir amb el vostre paper, ens podeu exigir austeritat però ens heu d’ajudar que Europa creixi i que la gent tingui esperança que tindrà feina”- ha advertit el cap de l’Executiu. I ha subratllat que “el  model europeu pot ajudar a fer entendre també al món que les dues polítiques són compatibles”. En aquesta línia, el president  s’ha mostrat esperançat que “les eleccions franceses i el nou president també ajudin en aquest missatge”.
 
Durant la seva intervenció en l’acte de celebració del 25è aniversari de l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, Artur Mas ha aprofitat per fer una defensa d’aquest tipus d’ensenyament. El president ha assegurat que Catalunya ha de seguir treballant per reforçar l'FP, ja que considera que la combinació de la “formació professional avançada, la indústria i una vocació exportadora són una fórmula d’èxit”. Tot i reconèixer que a Catalunya “potser falten algunes escoles i més teixit empresarial”, el president ha subratllat que a diferència d’altres territoris del sud d’Europa “Catalunya té al seu abast posar en pràctica aquesta fórmula”.
 
L’Escola de Formació Professional Antoni Algueró ofereix formació professional reglada, ocupacional i contínua del sector de les arts gràfiques. Imparteix més de 200 cursos de diferents modalitats i temàtiques a prop dels seus 3.000 alumnes i pertany a la Fundació Indústries Gràfiques, una entitat privada, sense ànim de lucre, sorgida al si del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya.
 
A l’acte de celebració del 25è aniversari de l’escola també hi han pres part l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà; el president del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya, Bernat Gómez i el president de la CEOE, Joan Rosell. També hi ha estat presents el delegat del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba, i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, entre d’altres personalitats.
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya és l’associació constituïda per la unió d’industrials gràfics i de manipulats del paper i el cartró. Actualment hi ha aproximadament 1.700 empreses agremiades a l’entitat ,que és la via natural de defensa dels empresaris del sector.

1  

Fitxers adjunts

El president Mas durant la visita a l'Escola d'FP Antoni Algueró

El president Mas durant la visita a l'Escola d'FP Antoni Algueró
JPG | 792