Cultura

Lidia Falcón cedeix el seu fons documental al Departament de Cultura

query_builder   7 maig 2012 20:41

event_note Nota de premsa

Lidia Falcón cedeix el seu fons documental al Departament de Cultura

Acte de cessió del fons de Lidia Falcón
  • Inclou milers d’expedients de clients del gabinet jurídic de Falcón, així com originals de la seva producció en l’àmbit literari i periodístic, i documentació del Partido Feminista de España- Club Vindicación Feminist

 

  • El fons constitueix un dels conjunts de referència per a la documentació i l’estudi del moviment feminista més important existents  a Catalunya
 
L’advocada i escriptora Lidia Falcón O’Neill ha cedit el seu fons documental personal i el del Partido Feminista de España-Club Vindicación Feminista al Departament de Cultura. El fons, que es dóna sota la fórmula jurídica de cessió en comodat, es dipositarà a l’Arxiu Nacional de Catalunya. El fons de Lidia Falcón permetrà enriquir el coneixement de la repressió política i la censura durant el franquisme, i farà possible un acostament força complet a l’estudi de la trajectòria de Falcón.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’advocada i escriptora Lidai Falcón han signat l’acord de cessió dels fons. També han participat en l’acte el director general de Patrimoni del Departament de Cultura, Joan Pluma; l’escriptora Rosa Regàs; l’escriptor i periodista, Ignasi Riera; i el director de l’Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé.
 
Durant l'acte, el conseller Mascarell ha posat de relleu que "des d'avui, l'Arxiu Nacional de Catalunya és més ric, i el coneixement de la nostra història i les possibilitats d'investigar-la també ho són". La maduresa d'un país es demostra en el tractament que li dóna a la seva història, amb la multitud de punts de vista que té la vida quotidiana".
 
Entre altres documents, el fons inclou milers d’expedients de clients del gabinet jurídic de Falcón, així com un nombre significatiu d’originals mecanoscrits de la seva producció en l’àmbit literari i periodístic. El fons documental també aplega documentació judicial i penitenciària dels darrers anys del franquisme i documentació produïda i rebuda pel Partido Feminista de España- Club Vindicación Feminista.
 

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Cessió del fons de Lidia Falcón O'Neill

Dossier de premsa: Cessió del fons de Lidia Falcón O'Neill
PDF | 888

Fotografia de l'acte de cessió del fons de Lidia Falcón al Departament de Cultura

Fotografia de l'acte de cessió del fons de Lidia Falcón al Departament de Cultura
JPG | 4846