Educació

Irene Rigau: "Estem convençuts que Catalunya en educació pot anar molt lluny"

query_builder   7 maig 2012 21:56

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Estem convençuts que Catalunya en educació pot anar molt lluny"

  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho ha afirmat aquesta tarda durant l’acte commemoratiu del 80è aniversari de la creació de l’Institut Escola de la Generalitat de Catalunya
aniversari institut escola 07.05.12
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau,  ha afirmat que “sempre s'ha dit i s'ha recordat que qui ve de lluny pot anar lluny i estem convençuts que Catalunya en educació pot anar molt lluny perquè sempre ha entès que era la clau. Dia a dia treballem per canviar el futur a través de l'educació”. Ho ha dit durant l’acte commemoratiu del 80è aniversari de la creació de l’Institut Escola de la Generalitat de Catalunya, que ha tingut lloc aquesta tarda al Palau de la Generalitat.
 
La titular d’Ensenyament ha remarcat, posant com a referència la creació de l’Institut Escola, que “arreu de Catalunya tenim iniciatives pedagògiques d'alt valor, que és el que ha fet possible més enllà de la transmissió de valors que reptes com la llengua o la integració de nouvinguts pugui ser resolta de manera extraordinària”. Ha afegit que “hem d'estar orgullosos del camí fet, de la resposta donada, que ha determinat el camí del país".
 
Així mateix, Rigau ha volgut recordar que “l’enfoc de la pedagogia de l’Institut Escola havia de recaure en l’alumne i no en el professor” i que, per tant, “el treball era el valor que impregnava l’educació”. En aquest sentit, ha subratllat la preeminència de la formació personal i moral que hi havia en la iniciativa: “el civisme i la formació del caràcter eren protagonistes de l’educació, perquè se li demanava a l’alumne l’esforç d’assumir l’aprenentatge”.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha acompanyat la consellera Rigau en aquesta commemoració, ha afirmat avui que “en uns moments de posada en dubte per part d’alguns sectors del nostre model educatiu, es fa més important que mai la defensa d’aquest model d’escola universal i integrador en llengua catalana”. També ha declarat que “tenim un model educatiu de qualitat i d’interès públic i qualsevol modificació d’aquest ha de ser liderat des de Catalunya, i comptar amb el màxim consens de la comunitat educativa i de les administracions implicades”.
 
7 de maig de 2012

1  

Imatges

aniversari institut escola 07.05.12

aniversari institut escola 07.05.12 4309