Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí destaca que la cuina catalana es troba en el seu millor moment

El conseller ha presidit aquest vespre a Barcelona l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia

query_builder   8 maig 2012 19:37

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca que la cuina catalana es troba en el seu millor moment

El conseller ha presidit aquest vespre a Barcelona l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia

El conseller Pelegrí i Joan Ras amb els premiats
El conseller Pelegrí i Joan Ras amb els premiats
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila,  i del director general de l’Incavi, Jordi Bort, ha presidit aquest vespre, al Palau de la Generalitat, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2011, que entrega l’Associació Acadèmia Catalana de Gastronomia
 
Els premis han estat els següents:
 
Primer premi. Restaurant de l’Any: Àbac.
Segon premi. Cuiner Jove: Marc Gascons.
Tercer premi. Professional de l’Any: Pau Arenós.
Quart premi. Esdeveniment gastronòmic: Restaurants contra la fam.
Cinquè premi. Premi Especial de l’Acadèmia: Fundació Alícia.
 
Es tracta d’uns guardons anuals, que des de l’any passat tenen el caràcter de Premis Nacionals, que distingeixen cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina. L’Acadèmia assigna qualificacions en la secció de Catalunya de la Guia Repsol.
 
El conseller Pelegrí, en la seva intervenció, ha subratllat que la cuina catalana es troba en el seu millor moment, un moment de glòria i reconeixement internacional, gràcies a la professionalitat i el compromís dels cuiners catalans i de la seva especial forma d’entendre la cuina i la vida en general. En aquest sentit, ha afirmat que “el segle XXI serà recordat com el nou segle d’or de la nostra gastronomia””, que “el nostre lideratge, el nostre talent i la nostra creativitat no són fruit de la casualitat”, i ha fet un reconeixement de la feina de pagesos, ramaders i transformadors.
 
“Tot aquest potencial no el podem deixar perdre ni desaprofitar. Perquè més enllà del plaer, de la salut i de saciar una necessitat bàsica, la cuina també és un model a seguir i un estímul per a la nostra economia. És per això que és el millor moment per defensar-la, promoure-la i potenciar associacions com la vostra, que la posen en valor”, ha afegit el conseller.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural (DAAM) i l’Associació Acadèmia Catalana de Gastronomia van signar l’any 2010 un conveni per a la realització d’actuacions encaminades a la promoció de la gastronomia i les polítiques alimentàries de Catalunya.
 
Aquest conveni s’emmarca en la política de qualitat agroalimentària desenvolupada per la Generalitat de Catalunya, basada en la diferenciació i en la promoció dels productes agroalimentaris catalans emparats per distintius d’origen i de qualitat diferenciats.
 
 
 

1  

Imatges

El conseller Pelegrí i Joan Ras amb els premiats

El conseller Pelegrí i Joan Ras amb els premiats 132