Protecció Civil

Protecció Civil: prealerta del pla AEROCAT per l'accident d'una avioneta al mar davant de Roses

Un dels ocupants està crític i l'altre il·lès

query_builder   9 maig 2012 14:15

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: prealerta del pla AEROCAT per l'accident d'una avioneta al mar davant de Roses

Un dels ocupants està crític i l'altre il·lès

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT) a causa d’un accident d’una avioneta que ha caigut al mar a prop de la costa de Roses.
 
Segons informació inicial el número d’ocupants de l’avioneta era de 2 persones, però posteriorment el Sistema d'Emergències Mèdiques SEM informa que hi ha 12 persones afectades (10 de les quals anaven en una embarcació que estaven filmant des de l’avioneta i només han patit una crisi d'angoixa). Un dels ocupants de l’avioneta està en estat crític, l'altre il·lès. El SEM ha desplaçat 4 ambulàncies, 1 helicòpter, 2 metges i ha activat un equip de psicòlegs per atendre als afectats amb crisi d’angoixa (els ocupants de l'embarcació).
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una dotació del parc de Bombers de Roses, que ha arribat fins a l’aeronau en una embarcació. Els Mossos d’Esquadra treballen amb cinc dotacions de Seguretat Ciutadana i altres dotacions d'Investigació. En la resolució de l’emergència també treballa la Policia Local de Roses. En aquests moments, l’avioneta ha estat remolcada fins a terra.
 
 
Aviació Civil es farà càrrec de la investigació.
Ampliarem la informació en un nou comunicat