Delegació a la Catalunya Central

La Generalitat presenta les lleis Òmnibus a Osona

L'acte s'emmarca en la presentació de les lleis a les comarques de la Catalunya Central

query_builder   9 maig 2012 16:02

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta les lleis Òmnibus a Osona

L'acte s'emmarca en la presentació de les lleis a les comarques de la Catalunya Central

El delegat del Govern, Jordi Moltó i la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Feliu, han destacat la necessitat i la confiança en la reactivació econòmica que suposen aquestes lleis.
Amb l'objectiu de fer-ne el màxim de difusió s'estan fent actes a les comarques centrals i es contempla la possibilitat de fer actes específics si és necessari
 
 
La Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central ha presentat les lleis Òmnibus en un acte d'àmbit comarcal que s’ha fet aquest dimarts al vespre, a l'Edifici del Sucre de Vic i que ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal d'Osona, entre d'altres autoritats . Després d’haver-ne fet la presentació a Manresa, a Igualada i a Solsona s’ha continuat fent difusió de les anomenades lleis Òmnibus a Solsona. L’acte forma part de la campanya informativa que s’està duent a terme a tot Catalunya.  Tal i com va explicar el delegat del Govern, Jordi Moltó, “les lleis Òmnibus no són un objectiu en sí. Han de servir als emprenedors i a les persones amb iniciativa que hi trobin un impuls a la seva activitat. Es compta amb la col·laboració del conjunt de la societat, tot i la mancança d’eines que es pot tenir sovint”. L’acte, que ha comptat amb la projecció d'un vídeo inicial que recull el testimoni dels diferents representants de les cambres de comerç i del món empresarial del territori,  ha tractat del contingut i dels objectius de les lleis Òmnibus, que ha aprovat recentment el Govern.
 
 
El delegat del Govern, Jordi Moltó, ha afirmat en el seu parlament que davant l’adversitat econòmica actual, aquestes lleis “suposaran una millora en la relació de l’administració amb el sector privat”. El delegat del Govern va destacar  “ la reactivació com a imprescindible per tal que es pugui generar ocupació i que el país vagi endavant” i ha destacat la necessitat de tenir en compte els possibles suggeriments, les sinergies i l’esforç conjunt. Va oferir la possibilitat de fer sessions reduïdes per tal de tractar temes més específics d’interès públic. 
 
 
Durant l’acte,la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Feliu, ha explicat els reptes que les lleis òmnibus van plantejar durant el seu procés d’elaboració, tenint en compte que “les lleis òmnibus no són unes lleis aïllades sinó que formen part d’un projecte global”.  La primera fase es va iniciar amb la derogació de més de tres-centes normes de caire reglamentari que generaven confusió. Amb l’aprovació de les cinc lleis, Feliu ha posat l’èmfasi en la racionalització del sector públic i n’ha posat exemples, com la supressió de vuit entitats i d’òrgans de l’administració. Els conceptes de “racionalització, simplificació i agilització” són claus a l’hora d’”optimitzar recursos”. La directora dels Serveis Consultius i Coordinació Jurídica va explicar que “la Generalitat va tenir en compte més de 3.000 al·legacions i es va garantir la participació dels diputats en una llei tan heterogènia, fragmentant-la en cinc”.
 
 
La sala Coll i Bardolet de l'Edifici del Sucre a Vic s'ha omplert durant l’acte de presentació de les lleis Òmnibus. Alcaldes, regidors i representants dels diferents sectors del teixit empresarial i de l’administració osonenca han fet acte de presència i han manifestat l'interès generat pels canvis que suposen les anomenades lleis Òmnibus.
 
 
El web específic de la Generalitat www.gencat.cat/lleisomnibus ofereix informació relativa a les lleis Òmnibus.
 
 

1  

Imatges

Presentació de les lleis Òmnibus a Vic

Presentació de les lleis Òmnibus a Vic 3511