Protecció Civil

DG de Protecció Civil

Protecció Civil: fi de la prealerta del pla AEROCAT per l'accident d'una avioneta al mar davant de Roses

Un fotògraf que viatjava a l'aeronau està en estat crític a l'Hospital Trueta

query_builder   9 maig 2012 16:47

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: fi de la prealerta del pla AEROCAT per l'accident d'una avioneta al mar davant de Roses

Un fotògraf que viatjava a l'aeronau està en estat crític a l'Hospital Trueta

DG Protecció Civil
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha tancat la prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya AEROCAT a causa d’un accident d’una avioneta que ha caigut al mar a 70 m de la platja de Roses (Alt Empordà).
 
El número d’ocupants de l’avioneta era de 2 persones, el pilot i un fotògraf. El pilot ha resultat il·lès en un inici però ha estat traslladat a l'Hospital de Figueres en patir una crisi d'ansietat. El fotògraf ha estat evacuat en estat crític a l'Hospital Trueta de Girona.
 
L'avioneta estava realitzant una filmació d'una barca en la qual viatjaven deu persones. L'avioneta volava en paral·lel a la barca. De els persones de la barca, una ha estat atesa al CAP de Roses d'un trau, mentre la resta (9 persones) han resultat il·lesos tot i que el SEM ha revisat el seu estat i se'ls ha ofert atenció psicològica.
 
El SEM ha desplaçat 4 ambulàncies, 1 helicòpter, 2 metges i ha activat un equip de psicòlegs.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una dotació del parc de Bombers de Roses, que ha arribat fins a l’aeronau en una barca.
 
Els Mossos d’Esquadra han intervingut amb cinc dotacions de Seguretat Ciutadana i altres dotacions d'Investigació. En la resolució de l’emergència també ha treballat la Policia Local de Roses. L’avioneta ha estat remolcada fins a terra.
 
També s'han desplaçat els tècnics de la DGPC a Girona. 
 
La Dirección General de Aviació Civil (Ministerio de Fomento) es farà càrrec de la investigació de l'accident. En un inici el Ministeri de Foment havia mobilitzat l'embarcació de Salvament Marítim Salvamar CASTOR i una avioneta, però la rapidesa de l'actuació donada la proximitat a la costa ha fet que finalment no es desplacessin al lloc dels fets.
 
Cal destacar que un policia local de Roses que anava amb moto per assistir els accidentats ha patit un accident i ha estat evacuat a l'Hospital de Figueres amb una fractura oberta.

1  

Imatges

Protecció Civil Generalitat

Protecció Civil Generalitat 301