Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 24 pisos a Manresa

Es troben a diferents edificis de la ciutat i formen part del Pla de xoc per assignar els habitatges desocupats de la Generalitat

query_builder   9 maig 2012 14:12

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 24 pisos a Manresa

Es troben a diferents edificis de la ciutat i formen part del Pla de xoc per assignar els habitatges desocupats de la Generalitat

IMATGE DE L'ACTE DE LLIURAMENT
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat aquest matí les claus de 24 pisos amb protecció oficial de lloguer i de lloguer amb opció de compra situats a Manresa (Bages). Han assistit a l’acte el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó. Els habitatges s’inclouen en el Pla de xoc anunciat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per oferir pisos buits de la Generalitat amb noves condicions d’accés.
 
Del total de pisos, 7 es troben al carrer d’en Tahones, tenen un dormitori i una superfície mitjana de 40 m2; 6, al carrer de Joana Herms, i disposen d’una a dues habitacions i una superfície de 42 m2a 56 m2; 6 habitatges, a l’avinguda dels Dolors, tenen de dos a quatre dormitoris i de 63 m2 a 90 m2; i la resta, cinc més, es troben distribuïts en diferents blocs. La majoria són de lloguer i uns pocs de lloguer amb opció de compra, amb unes rendes que oscil·len entre els 170 euros i els 400 euros mensuals, segons les característiques i de si disposen d’una plaça d’aparcament vinculada. El lloguer amb opció de compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
Pla de xoc a la Catalunya Central: reducció del 24,5% en el preu del lloguer
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha ofert 301 habitatges en convocatòria pública dins del Pla de xoc a les comarques del Bages, el Berguedà, Osona, l’Anoia i el Solsonès, amb una reducció mitjana del 24,5% en el preu del lloguer respecte a la renda inicial. Per optar a aquests pisos, s’han presentat 1.150 sol·licituds. Igualment, l’Agència i els ajuntaments corresponents han organitzat 30 jornades de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer les característiques i condicions per accedir als pisos. Un total de 778 persones han visitat les diferents promocions d’habitatge.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar en el mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables, són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Imatges

IMATGE DE L'ACTE DE LLIURAMENT

IMATGE DE L'ACTE DE LLIURAMENT 696

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENT PISOS MANRESA

NP LLIURAMENT PISOS MANRESA
PDF | 54