Justícia

Fernández Bozal garanteix als alcaldes que serà Catalunya qui proposarà la modificació de la demarcació i planta judicial

query_builder   10 maig 2012 14:55

event_note Nota de premsa

Fernández Bozal garanteix als alcaldes que serà Catalunya qui proposarà la modificació de la demarcació i planta judicial

Reitera que l’informe del Consell General del Poder Judicial és només un estudi sense cap validesa jurídica
Justícia
La consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, ha rebut avui els alcaldes de Cervera i Balaguer,  Ramon Royes, i Josep Maria Roigé, respectivament, per explicar-los personalment, com ja ha fet amb altres alcaldes de Catalunya, la situació que s’ha creat arran de l’estudi del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) sobre la proposta de reduir el nombre de partits judicials.
 
La consellera, que els ha llançat un missatge de tranquil·litat, els ha precisat que es tracta només d’un estudi, sense cap validesa jurídica, i que no tindrà efectes pràctics, tal com va explicar ahir al Parlament de Catalunya en resposta a una interpel·lació de l’oposició.
 
La consellera ha afirmat que el CGPJ no ha respectat el procés que marca la Llei orgànica del poder judicial  i l’Estatut atès que, en l’àmbit català, correspon al Govern de la Generalitat proposar al Govern de l’Estat la determinació i la revisió de la demarcació i la planta judicial a Catalunya.
 
Fernández Bozal,  a més, considera inadequada ara qualsevol proposta de modificació de demarcació i planta judicial davant l’anunci del Ministeri sobre noves modificacions legislatives que afectaran l’estructura judicial de tot  l’Estat.