Direcció General de Comunicació

LA FIRA ES POT VISITAR DE L'11 AL 13 DE MAIG

La Generalitat participa a la Fira Expobages de Manresa

query_builder   10 maig 2012 15:22

event_note Nota de premsa

LA FIRA ES POT VISITAR DE L'11 AL 13 DE MAIG

La Generalitat participa a la Fira Expobages de Manresa

  • Demà s’inaugura la fira, que es podrà visitar a partir de demà i fins diumenge que ve, 13 de maig

 

  • Hi haurà estands del Departament de Territori i Sostenibilitat , a través de l’INCASÒL i de Justícia, representat pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció

La Generalitat participarà enguany a la Fira Expobages de Manresa amb dos estands: un de l’INCASÒL per presentar les actuacions de sòl per a activitats econòmiques, i un altre del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció -del Departament de Justícia-, que mostrarà productes industrials dels centres penitenciaris de Catalunya.

La Fira Expobages se celebrarà entre els dies 11 i 13 de maig, al Palau Firal de Manresa. L’acte inaugural es farà demà divendres a les 12 del migdia, amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del president de la Fira, Pere Canals.

L’Institut Català del Sòl hi presentarà les actuacions de sòl per a activitats econòmiques i els locals que té actualment en comercialització a la comarca del Bages, com també els habitatges protegits inclosos en el Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Entre tots els sectors que l’INCASÒL promou a la comarca, destaca el Parc Tecnològic de la Catalunya Central. Aquest parc, situat al nord de la ronda de Manresa, serà el nou motor econòmic de les comarques centrals i facilitarà la implantació d’empreses d’alt valor afegit. A més, a Expobages, l’INCASÒL mostrarà el sòl logístic de què disposa i les parcel•les en venda als sectors el Soler a Avinyó, l’ampliació de Can Vidal a Puig-reig, els Plans de la Sala a Sallent i la Partida de Santa Llúcia a Solsona.

Pel que fa al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia que promou la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació i el treball productiu, hi serà present amb una mostra dels diversos tipus de productes industrials que es poden elaborar als tallers dels centres penitenciaris de Catalunya.

Hi haurà una mostra dels treballs de fusteria. En concret, es podran veure les caixes de fusta destinades al sectors vinícola i fructícola. Igualment, la roba per al sector de la sanitat i l’hoteleria, la roba de la llar o complements personals com cabassos, bosses banderola, tindran una representació a l’estand del CIRE. També s’hi exposarà una mostra d’espelmes artesanes que els interns realitzen als tallers del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, en el marc del programa per a la seva reinserció.