Cultura

La Filmoteca de Catalunya atrau un 70% més de públic a la nova seu del Raval

query_builder   11 maig 2012 10:43

event_note Nota de premsa

La Filmoteca de Catalunya atrau un 70% més de públic a la nova seu del Raval

  • Més de 33.000 espectadors han assistit a les projeccions al nou equipament des de la seva inauguració el 21 de febrer
 
  • El nombre de sessions per setmana s’ha incrementat un 40% a la nova seu
Seu de la Filmoteca de Catalunya
Més de 33.000 espectadors han assistit a les projeccions que la Filmoteca de Catalunya ha programat a la nova seu del Raval des de la seva inauguració, el passat 21 de febrer, fins al 30 d’abril. Aquesta xifra, corresponent a les deu primeres setmanes d’activitat, equival a un augment del 70% del públic que, durant el mateix període de temps, l’any passat va acudir a l’antiga sala de l’Avinguda de Sarrià.
 
La nova seu de la Filmoteca de Catalunya disposa de dues sales de projeccions, amb una capacitat total de 535 butaques, que programen un 40% més de sessions. Tot i la simultaneïtat d’algunes d’aquestes sessions, el promig d’espectadors també ha augmentat de 97 a 117 per sessió.
 
 
 
Comparativa d’activitat entre les dues seus (21/02-30/04)
 
 
2011
(Seu Av. Sarrià )
2012
(Seu Raval)
Increment
Espectadors
19.496
33.333
70,9%
Sessions
201
286
42,2%
Promig d’espectadors per sessió
96,9
116,5
20,2%
 
 
Cicles amb millor acollida
 
El cicle que fins ara ha gaudit de més acceptació és l’Aula de Cinema, una sessió setmanal d’Història del Cinema que ha atret una mitjana de 233 alumnes universitaris i també oberta al públic general. Els altres cicles amb més espectadors han estat “Els millors films de l'any”, en què es programen les millors pel·lícules de la temporada passada seleccionades a través de la votació dels crítics especialitzats; el cicle d’homenatge a Robert Guédiguian, amb la recuperació dels seus darrers títols no estrenats al nostre país, i el cicle “Clàssics d’ahir i de demà” amb films com West Side Story o The Red Shoes.
 
 
Cicles amb major assistència
 
Cicle
Mitjana d’espectadors per sessió
Aula de Cinema
233
Els millors films de l’any
186
Els darrers Guédiguian i el primer Ascaride
150
Clàssics d’ahir i de demà
150
D’ofici, periodista
115
Costa-Gavras i Jorge Semprún, amistat i compromís
108
Avui documental                                         
102
Aleksandr Sokurov
100
Masahiro Shinoda
66
Bigas Luna i el seu món
97

 
Entre les personalitats que han acompanyat les projeccions amb la seva presència destaquen Carlos Saura, Bigas Luna, Robert Guédiguian, Ariane Ascaride, Isaki Lacuesta, Jaime Camino, Estela Carloto, Raimon, Andrés di Tella o Agustí Villaronga. També s’ha celebrat el centenari de Xavier Montsalvatge i es va retre homenatge al mestre Joan Pineda. 
 
L’increment de públic a les projeccions també ha repercutit sobre les altres ofertes de la nova seu de la Filmoteca. Més d’un miler de persones han vist l’exposició “Imatges confrontades: La guerra civil i el cinema”, diversos col·lectius han fet visites guiades i 2.000 alumnes han assistit a les sessions matinals de Filmoteca per a les Escoles. La Biblioteca del Cinema, ubicada al mateix edifici, ha lliurat més de 400 nous carnets d’utilització dels serveis de consulta i préstec.
   
La nova seu de la Filmoteca de Catalunya es va posar en marxa el 19 de febrer amb una jornada de portes obertes, en què més de 2.000 persones van visitar les instal·lacions. nActualment la Filmoteca compta amb uns 300 abonats amb carnet de lliure circulació.