Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura trasllada a Holanda animals exòtics decomissats amb la col·laboració de FAADA

Es tracta de monos titis (Calliithrix jacchus) d'un nucli zoològic situat a Sant Carles de la Ràpita

query_builder   11 maig 2012 18:16

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura trasllada a Holanda animals exòtics decomissats amb la col·laboració de FAADA

Es tracta de monos titis (Calliithrix jacchus) d'un nucli zoològic situat a Sant Carles de la Ràpita

 
 
 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha traslladat avui divendres a Holanda, mitjançant l’associació holandesa AAP, diversos animals decomissats a Sant Carles de la Ràpita en col·laboració amb FAADA, fundació que es dedica a l’adopció, apadrinament i defensa dels animals. Es tracta de 13 monos titis, als quals s’ha d’afegir dos altres animals entregats voluntàriament pel seu propietari. D’aquesta manera, el DAAM aconsegueix que es faci efectiva la protecció d’aquests exemplars d’espècies exòtiques i que es preservi la seva supervivència en les condicions més idònies.
 
Els fets van començar el mes de desembre de 2010, quan els Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) van realitzar una inspecció rutinària a un nucli zoològic situat a Sant Carles de la Ràpita. Durant la inspecció es va detectar la presència de 14 parelles d’exemplars de monos titis (Callithrix jacchus) i 12  cries. L’objectiu d’aquesta tinença era la guarderia dels exemplars, que pertanyien a una tercera persona que no disposava d’instal·lacions adients.
 
El passat  mes de març es va procedir al comís dels animals mitjançant resolució de la delegació d’Agricultura a les Terres de l’Ebre i es van iniciar les negociacions amb l’associació holandesa AAP de protecció d’animals exòtics, mitjançant l’entitat FAADA gràcies a la qual s’ha pogut tancar l’acord amb la Fundació holandesa AAP per tal de traslladar els animals a les seves instal·lacions.
 
AAP s’ha traslladat des d’Holanda fins a Sant Carles de la Ràpita per emportar-se els animals, fent-se càrrec de totes les despeses del trasllat i del manteniment.
 
La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura s’ha  encarregat de la gestió de les analítiques, proves de tuberculina, examen mèdic, desplaçament del veterinari a la Ràpita.
 
Junt amb els titis han estat traslladats també dos animals més no objecte del comís (un Saguinus oedipus i un Callithrix jacchus), i que ha estat cedits voluntàriament pel propietari a la fundació AAP.