Delegació a Barcelona

Salvador Jorba visita Collbató

query_builder   23 abril 2012 14:00

event_note Nota de premsa

Salvador Jorba visita Collbató

El delegat, Salvador Jorba, ha anat el 21 d’abril a Collbató (Baix Llobregat) per assistir als actes de la setmana d’Acció Europea per un futur sense Txernòbil ni Fukushima. Es va reunir amb l’alcalde i va tenir l’oportunitat de parlar amb el cònsol general del Japó a Barcelona, Hideiro Tsubaki.
Ajuntament de Collbató
 
 Collbató ha estat el primer municipi català en escoltar els testimonis oferts personalment per dos ‘liquidadors’ de Txernòbil i Fukushima, Tomonori Watanabe i Sinila Sofia, als qual l’Ajuntament  de Collbató i el cònsol han ofert una recepció. Aquestes persones s'encarreguen de minimitzar els efectes d'accidents nuclears posant en perill la seva salut i fins i tot la vida. Han estat acollits a Collbató per participar en la xerrada que ha organitzat l’Associació de Collbató per la Solidaritat, inscrita dins de la Setmana d’Acció Europea ‘Per un Futur sense Txernòbil ni Fukushima’.
 
L’actual alcalde, Ramon Ferrer, va demanar al delegat col·laboració per portar a Collbató les cendres d’Amadeu Vives (1871-1932), fill del municipi, compositor i escriptor català molt reconegut per la qualitat de la seva obra lírica.