Institut Català de les Dones

La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones es reuneix amb les associacions de dones de la comarca de l'Alt Penedès

query_builder   11 maig 2012 14:48

event_note Nota de premsa

La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones es reuneix amb les associacions de dones de la comarca de l'Alt Penedès

Moment de la reunió
Moment de la reunió
La coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les comarques de Barcelona, Ivet Castaño, va mantenir ahir a la tarda una reunió amb representants d’entitats de dones de la comarca de l’Alt Penedès. En la trobada, que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Castaño va explicar a les entitats les polítiques per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes del Govern de la Generalitat, així com el suport a les polítiques locals de dones.
 
La coordinadora territorial de l’ICD és responsable de l’impuls i la dinamització de l’associacionisme femení amb l’objectiu de promoure la participació social de les entitats de dones. Van participat a la reunió les següents entitats:
 
- Casal de la dona La Salzareda de Pacs del Penedès
- Associació de dones Elna, del Pla del Penedès
- Associació de dones de Sant Sadurní d’Anoia
- Associació de dones de Torrelles de Foix
- Associació de Vídues de Sant Sadurní d'Anoia
 
A Catalunya actualment hi ha més de mil associacions de dones. Territorialment es troben distribuïdes de la següent manera: 633 a Barcelona, (275 de les quals tenen seu a la ciutat de Barcelona); 87 a les comarques gironines; 203 a les comarques de Lleida; 129 a les comarques de Tarragona i 62 a les de Terres de l’Ebre.
 
La promoció de la participació de les dones en tots els àmbits i la seva visibilització com a agents socials; el foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i la lluita contra la violència masclista, són les línies estratègiques de l’acció de l’Institut Català de les Dones.