Mossos d'Esquadra

Detinguts 'in fraganti' a Barcelona 2 falsos policies que assaltaven turistes

query_builder   13 maig 2012 11:47

event_note Nota de premsa

Detinguts 'in fraganti' a Barcelona 2 falsos policies que assaltaven turistes

 
· Els delinqüents actuaven conjuntament amb un tercer, que, fent-se passar per turista, captava l’atenció de les víctimes
 
· Els lladres portaven indumentària i d’altres elements   que simulaven els emprats per autèntics agents de policia
 
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de l’Eixample, van detenir el passat 8 de maig tres homes, acusats de furtar turistes fent-se passar per falsos policies.
 
Els assaltants actuaven pels voltants i l’interior de l’Estació de Sants, aprofitant el constant i nombrós moviment de persones i l’afluència de turistes. Així, després de seleccionar les seves víctimes, el primer dels homes, fent-se passar també per un turista com elles, se’ls adreçava, fent veure que els volia demanar alguna indicació. En aquell moment entraven en escena els seus dos còmplices, que  vestits amb armilles de color blau, gorres, i provistos fins i tot en alguns casos de walkie-talkies i auriculars, amb que simulaven establir comunicació amb una sala de comandament, s’identificaven com a policies i escorcollaven els turistes per acabar sostraient-los els diners i les pertinences de valor.
 
El passat 8 de maig, dins del dispositiu habitual de prevenció i vigilància establert al voltant de l’estació de Sants, agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van iniciar el seguiment a distància d’un grup de tres homes que, en actitud vigilant, s’adreçaven a la interceptació d’un turista, segons el modus operandi descrit abans.  La ràpida intervenció policial va permetre la detenció ‘in fraganti’ dels tres assaltants, i la recuperació dels diners de la víctima, que ja s’havien apropiat, i que ascendia a 855 euros.
 
La identitat dels detinguts es correspon amb les dades següents:
 
-Florian C., de 32 anys d’edat i nacionalitat romanesa 
-Ion E., de 32 anys d’edat, nacionalitat romanesa i veí de Barcelona
-Cristian C., de 39 anys d’edat, nacionalitat romanesa i veí de Barcelona
 
Els dos primers sumen un total d’onze antecedents (set i quatre, respectivament). En aquest cas, se’ls imputa un delicte d’usurpació de funcions públiques i un segon delicte de furt.
 
Després de passar a disposició judicial els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 13 de maig de 2012