Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Catalunya i l'estat brasiler de Santa Caterina col·laboren per impulsar oportunitats de negoci i d'inversió

query_builder   13 maig 2012 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Catalunya i l'estat brasiler de Santa Caterina col·laboren per impulsar oportunitats de negoci i d'inversió

 
·        Prop d’un centenar d’empresaris han participat a la Trobada de Negocis Internacional: Santa Caterina – Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó.
 
·        La jornada s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el govern de la Generalitat i l’Estat de Santa Caterina, que té la finalitat de reforçar les relacions econòmiques amb una de les regions més desenvolupades del Brasil.
 
Catalunya i l’estat de Santa Caterina, al Brasil, col·laboren per impulsar oportunitats de negoci i d’inversió per a les empreses d’ambdues regions. Aquest és l’objectiu de la Trobada de Negocis Internacional: Santa Caterina - Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó aquesta setmana a Florianópolis (Brasil).
 
La jornada s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el govern de la Generalitat i l’estat de Santa Caterina, signat el novembre de 2010 i que desenvolupa accions per reforçar i consolidar les relacions econòmiques i institucionals entre els dos territoris.
 
La Trobada de Negocis Internacional: Santa Caterina - Catalunya ha reunit prop de 100 empresaris que han explorat oportunitats de negoci conjuntes. Encapçalant una missió empresarial catalana, a la sessió hi ha participat el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, així com representants d’INOVA@SC (entitat homòloga d’ACC1Ó a Santa Caterina), la Federació d’Indústries de l’estat de Santa Caterina (FIESC), l’Associació Catarinense d’Empreses de Tecnologia (ACATE) i el Servei Brasiler de Suport a les Micro i Petites Empreses (SEBRAE).
 
Presència d’empreses catalanes al Brasil
 
La missió empresarial a Santa Caterina ha reunit firmes catalanes de diversos sectors, com l’enginyeria i l’arquitectura. Algunes d’aquestes empreses ja estan implantades en altres estats brasilers i veuen l’acord entre ambdós estats com una oportunitat per expandir-se a Santa Caterina. És el cas de les empreses Aqualogy, IDOM Ingeniería y Sistemas, i IDP. Aquesta última, que proporciona serveis tècnics d’enginyeria i arquitectura, ha guanyat recentment el concurs per desenvolupar el Pla de gestió i tractament de residus sòlids de tot l’estat de Santa Caterina.   
 
 
Santa Caterina, emplaçament estratègic
 
Santa Catarina, al sud del Brasil, compta amb una població molt similar a la de Catalunya (6,5 milions de persones) i gaudeix d’una posició geogràfica estratègica dins del MERCOSUR: entre Buenos Aires i Sao Paulo i al centre geogràfic de les regions més desenvolupades del Brasil.
 
En termes de PIB és el 6è estat del país, i té el segon PIB industrial més alt del Brasil per darrere de Sao Paulo. La seva capacitat de consum és de les més altes del país. Amb l’Índex de Desenvolupament Humà més alt del Brasil - exceptuant Brasilia-, Santa Catarina presenta una forta identitat econòmica i cultural amb Catalunya, incloent una economia diversificada, formada por un potent teixit de pimes familiars, exportadora i amb forta vocació per la innovació i tecnologia.