Direcció General de Comunicació

Carles Gasòliba, nou president del CIDOB

query_builder   14 maig 2012 14:30

event_note Nota de premsa

Carles Gasòliba, nou president del CIDOB

El Patronat Extraordinari de la Fundació CIDOB, celebrat aquest migdia i integrat entre d’altres institucions per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, ha nomenat Carles Gasòliba nou president de la institució. El fins ara president, Narcís Serra, continuarà com a patró del CIDOB.
 
Gasòliba, nascut a Barcelona l’any 1945, és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona,  membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans a la Secció de Filosofia i Ciències Socials, i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. President d’Axis, Consultoria Europea, presideix el Comitè Espanyol de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica (LECE) de la Comissió Mediterrània, i és membre del Comitè d’Experts del European Medical Technology Association (EUCOMED), així com membre de la Junta de la Fundació Cercle d’Economia.
 
Carles Gasòliba va exercir la tasca de president de la part de Govern de la Generalitat de Catalunya de la Comissió Mixta entre el govern de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Afers Exteriors pel seguiment de les negociacions per l’adhesió del Regne d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea del 1980 al 1986. I, del 1982 al 2004 va ser secretari general del Patronat Català Pro-Europa. Diputat al Parlament Europeu per Convergència i Unió (Grup Parlamentari Liberal, Democràtic i Reformista) des de el 1986 al 2004, va ser vicepresident del grup Liberal, membre del buró i tresorer del grup Liberal; així com diputat aCorts Generals des de 1980 al 1987 i senador per Barcelona des d’abril de 2004 fins al gener de 2008.
 
Noves incorporacions
 
El Patronat extraordinari del CIDOB també ha nomenat avui Salvador Alemany, President d’Abertis, Joaquim Boixareu, Conseller Delegat d'IRESTAL GROUP, i Josep Ribera, Fundador i Director del CIDOB (1973-2009), com a nous patrons.
 
 
Barcelona, 14 de maig de 2012
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa adjunta

Nota de premsa adjunta
PDF | 153