Delegació a Barcelona

El conseller Recoder ha visitat Vilafranca del Penedès i s'ha reunit amb els alcaldes al Consell Comarcal del Penedès

query_builder   4 maig 2012 17:40

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder ha visitat Vilafranca del Penedès i s'ha reunit amb els alcaldes al Consell Comarcal del Penedès

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha estat el 4 de maig a Vilafranca del Penedès, on ha estat acompanyat per l'alcalde de la Vila, Pere Regull, el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, i posteriorment, de diferents alcaldes de la comarca al Consell Comarcal del Penedès amb els quals s’ha reunit a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Generalitat de Catalunya
 
 
El conseller ha visitat la zona de les vies del tren que es van soterrar amb el pas de l'AVE. Ha manifestat que el Govern fa costat a l'Ajuntament per demanar al Ministeri de Foment la resolució dels problemes pel pas de l'AVE, i que es cobreixi el tram de 200 metres que causa problemes al veïnat”.

El conseller també ha fet balanç dels primers 5 mesos de funcionament de l'Eix Diagonal entre Manresa i Vilanova i la Geltrú, des de la inauguració el 2 de desembre de l’autovia entre Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, amb un increment d'un 16 %: circulen una mitjana d’uns 15.000 vehicles diaris, amb puntes de 21.500 vehicles.
 
Recoder també ha explicat estan estudiant a fons una solució pel punt negre de l'eix a l'alçada de La Granada del Penedès, on hi ha hagut accidents mortals, quelcom que va atendre in situ el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, qui va traslladar-ho al Departament de Territori i Sostenibilitat.  

En declaracions a la premsa, Lluís Recoder ha considerat que els possibles plantejaments del govern de Rajoy sobre la privatització de l'AVE serien una oportunitat perquè Catalunya es desvinculi de Renfe. Seria un bon moment –ha dit, perquè l'Estat compleixi l'acord que va signar amb la Generalitat al 2009 “per tal que a Catalunya es pugui triar l'operador ferroviari per fer el servei sobre les vies d'ADIF”.
Quant als peatges, ha manifestat que fer pagar a les autovies gratuïtes de Madrid equilibraria la situació actual, però sempre amb un altre condicionant: rescatar les autopistes de l'Estat a Catalunya, “ja que ajudaria a homogeneïtzar un sistema que no ho està en aquest moment”.