Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Celebració de la Festa de l'Arbre a les Escoles del Parc Natural del Cadí-Moixeró

query_builder   14 maig 2012 16:50

event_note Nota de premsa

Celebració de la Festa de l'Arbre a les Escoles del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Fotografia de la plantada d'arbres
Fotografia de la plantada d'arbres
Els inicis de la primavera han estat les dates escollides per les escoles de 6 poblacions del Parc Natural del Cadí-Moixeró del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
 
 
L’objectiu d’aquestes festes, celebrades en diferents dates entre finals de març i mitjans de maig, és donar a conèixer la vegetació de l’entorn dels municipis i del Parc Natural del Cadí-Moixeró, tot engrescant els nens i nenes a ser respectuosos amb els arbres i els boscos.
 
Els dies previs i posteriors a la plantada dels arbres, els alumnes van  treballant a l’aula amb els seu mestres diferents coneixements sobre la flora del parc natural, les principals funcions que tenen els boscos, les diferents espècies d’arbres autòctons de la zona i com plantar-ne i tenir-ne cura.
 
El passat 9 de maig es va fer la darrera Festa de l’Arbre, a Guardiola de Berguedà, amb la participació de tots els alumnes de l’Escola i la col·laboració de l’Ajuntament. Aquest any, però, en comptes d’arbres, els nens i nenes han plantat flors i plantes aromàtiques en els diferents parterres i zones enjardinades del nucli urbà, com una forma de participar en la promoció d’aquesta vila i els seus encants naturals.
 
En total, s’hauran plantat en els diferents municipis del parc natural 49 arbres de més de 2 metres d’alçada, 22 plantes aromàtiques i 466 flors. Excepte les flors, es tracta d’espècies autòctones. Cada arbre va identificat amb una targeta plastificada, on consta l’espècie a la qual pertany i el nom dels alumnes que l’han plantat i d’alguna manera en volen tenir-ne cura.
 
Les plantades es van iniciar el 30 de març, en col·laboració amb l’Escola Galceran de Pinós, de Bagà, i s’ha acabat el 9 de maig amb l’Escola Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà.
 
Participen alumnes de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è, de sis escoles, concretament de l’Escola Galceran de Pinós, de Bagà; de l’Escola L’Albiol, de Sant Julià de Cerdanyola; de l’Escola de Tuixent; de l’Escola Santa Margarida, de Gósol; de l’Escola Serrat Voltor, de Vallcebre i de l’Escola Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà. Tots els ajuntaments han col·laborat en l’organització de cada plantada, i han estat ells els encarregats de decidir els llocs de les plantades, així com el reg de les plantes en els dies posteriors.
 
Aquesta iniciativa incideix en el paper dels parcs naturals com a educadors en el coneixement i respecte del nostre valuós patrimoni natural, a la vegada que participen amb els ajuntaments en l’enjardinament i la millora dels entorns urbans d’aquests municipis.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la plantada d'arbres

Fotografia de la plantada d'arbres
JPG | 1945

Fotografia de la plantada d'arbres

Fotografia de la plantada d'arbres
JPG | 1197