Bombers

Els Bombers preveuen continuar treballant amb intensitat aquesta nit a l'incendi forestal de Rasquera, que continua actiu

query_builder   15 maig 2012 21:47

event_note Nota de premsa

Els Bombers preveuen continuar treballant amb intensitat aquesta nit a l'incendi forestal de Rasquera, que continua actiu

 
· Una quarentena de dotacions terrestres continuaran treballant intensament a l’incendi al llarg de la nit
 
· La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta de l’INFOCAT
 
· Algunes masies de la zona han estat desallotjades preventivament
 
· Els mitjans aeris que hi treballaven s’han retirat amb l’ocàs
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuaran treballant aquesta propera nit en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta el terme municipal de Rasquera, a la Ribera d’Ebre.
 
Tots els esforços dels Bombers es concentren ara en poder controlar el foc, que continua actiu, mitjançant les seves dotacions terrestres, un cop els mitjans aeris s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs.
 
Cal recordar que l’orografia de la zona és extremadament complexa i ha dificultat molt les tasques d’extinció i que en el decurs d’aquesta tarda, s’ha decidit helitransportat personal de Bombers per tal de dur-los a llocs inaccessibles per terra.
 
El Cos de Mossos d’Esquadra ha confirmat el desallotjament preventiu d’algunes masies aïllades de la zona. Després d’establir contacte telefònic amb els propietaris d’aquestes masies, han procedit a realitzar alguns acompanyaments. Tot i això, cal destacar que no es tracta de masies que s’hagin vist amenaçades pel foc.
 
Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que hi continuï bufant vent a la zona i que es reforci al llarg de la nit. Per demà,  el vent bufarà del nord-oest entre fluix i moderat amb cops forts fins a mig matí. A partir d’aleshores, girarà a component sud, amb predomini del sud-est, entre fluix i moderat. Les humitats relatives es mantindran amb nivells baixos fins a migdia.
 
D’altra banda, el Cos d’Agents Rurals confirma una afectació d’entre 20 i 25 hectàrees de vegetació forestal, de l’Espai d’Interès Natural – Serra de Cardó, totes elles pertanyents al terme municipal de Rasquera.
 
El Servei Català de Trànsit confirma que no hi ha hagut afectació viària com a conseqüència d’aquest incendi.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT.
 
Finalment, recordar que a l'incendi hi col·laboren també patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius del cos d’Agents Rurals i unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 15 de maig de 2012
21.45 hores