Bombers

Continua actiu l'incendi forestal de Rasquera, que ja afecta 700 hectàrees

query_builder   16 maig 2012 07:18

event_note Nota de premsa

Continua actiu l'incendi forestal de Rasquera, que ja afecta 700 hectàrees

Les fortes ratxes de vent, la complexitat de l’orografia i els focus secundaris, dificulten les tasques d’extinció
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha passat l’INFOCAT a la fase d’emergència
 
Està previst que a primera hora del matí comencin a incorporar-se els mitjans aeris
 
Segons les darreres informacions, el foc afecta 700 hectàrees
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament per poder controlar l’incendi que, des d’ahir al migdia, afecta una zona forestal del municipi de Rasquera, a la Ribera d’Ebre.
 
Al llarg de la nit, una quarantena  de dotacions terrestres han estat treballant en les tasques d’extinció. Les fortes ratxes de vent que hi hagut a la zona, la complexitat de l’orografia i els focus secundaris que el foc llança han fet créixer el perímetre. Segons les darreres estimacions del cos d’Agents Rurals el foc afectaria una superfície de 700 hectàrees.
 
El cap de l’incendi hauria avançat en direcció sud-est, fins arribar a la carretera TV-3022 (carretera del Perelló a Rasquera), que en aquests moments, i segons informacions del Servei Català de Trànsit, està totalment tallada en els dos sentits de la marxa.
 
A primera hora del matí han començat a incorporar-se, a les tasques d’extinció, fins a set mitjans aeris (un helicòpter de comandament, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac) i continuïn treballant un cinquantena de terrestres.
 
Com a mesura preventiva, el cos de Mossos d’Esquadra ha desallotjat algunes masies de la zona. Cap persona ha resultat ferida. S’ha habilitat el pavelló del Perelló per acollir els veïns evacuats. Segons les darreres informacions hi haurien passat la nit una vintena de persones que han rebut l’assistència de personal de la Creu Roja.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha passat, a les 01.04 hores, a fase d’emergència el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT)
 
Segons les previsions del servei Meteorològic de Catalunya, les ratxes de vent continuaran sent fortes i es preveu que baixi la intensitat del vent a partir de mig matí.
 
Cal recordar que, a més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d’Esquadra i de la Creu Roja, fins al lloc també s’han desplaçat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, i efectius del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.