Bombers

Els Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre

query_builder   16 maig 2012 11:32

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre

 
A mig matí s’han incorporat, a les tasques d’extinció, tres mitjans aeris cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentació y Medio Ambiente
 
Treballen una seixantena de dotacions terrestres i els vuit mitjans aeris de la Generalitat
 
A les 12.00 hores s’ha convocat, a la sala que el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT té a Reus, el comitè tècnic de seguiment del Pla INFOCAT, que segueix en emergència
 
Segons les darreres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat unes 900 hectàrees, dels termes municipals de Rasquera i el Perelló
 
El conseller d’Interior atendrà els mitjans de comunicació a partir de les 12 hores,  al Centre de Comandament dels Bombers
 
  
 
Una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que afecta la comarca de la Ribera d’Ebre juntament amb vuit mitjans aeris de la Generalitat (quatre hilicòpters i quatre avions de vigilnacia i atac). A mig matí s’han afegit dos hidroavions i en breu s’incorporarà un helicòpter bombarder, aeris cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
Segons les darreres dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície de 900 hectàrees de pi blanc, matoll i pinassa que afecten els termes municipals de Rasquera i el Perelló.
 
Segons informa el cos de Mossos d’Esquadra, a causa de l’incendi s’han desallotjat, preventivament, 24 masies, un total de 52 persones. D’aquestes, segons ha informat la direcció general de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat, es té constància que 21 han passat la nit al pavelló que s’ha habilitat al Perelló, assistits per personal de la Creu Roja. Cap persona ha resultat ferida.
 
D’altra banda, la DGPC ha informat també que una ruta escolar de Rasquera al Perelló (25 alumnes d’ESO) ha estat anul·lada.
 
Les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que a la zona de l’incendi el vent bufarà del nord-est entre fluix i moderat amb algunes ratxes fortes (més de 40 km/h) fins el migdia, amb tendència a afluixar al llarg del matí. A la tarda s’imposarà el vent entre fluix i moderat amb alguns cops forts de component sud, amb predomini del xaloc.
 
La carretera TV-3022 entre Rasquera i el Perelló, continua tallada en els dos sentits de la marxa, segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi s’han mobilitzat efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
En aquest sentit, la Unitat Mòbil de Protecció Civil s’està desplaçant cap a Rasquera amb cinc tècnics de la DGPC. A les 12.00 hores s’ha convocat, a la sala que el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT té a Reus, el comitè tècnic de seguiment del Pla INFOCAT, que es troba en fase d’emergència des de la passada matinada.  Al camp de futbol de Rasquera, s’ha instal·lat el Centre de Comandament de Bombers.
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, atendrà els mitjans de comunicació avui, a les 12 hores,  al Centre de Comandament dels Bombers (CCB) ubicat al camp de futbol de Rasquera, per informar sobre l’evolució de l’incendi forestal.
 

1  

Imatges

Incendi Rasquera 1

Incendi Rasquera 1 1963

1  

Fitxers adjunts

Incendi Rasquera 2

Incendi Rasquera 2
JPG | 1801