Empresa i Treball

INDÚSTRIA

L'empresa anglesa Jarmac inverteix 2 milions d'euros en l'adquisició i reobertura de la planta de Gralisa a Cabrera de Mar

query_builder   16 maig 2012 11:49

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa anglesa Jarmac inverteix 2 milions d'euros en l'adquisició i reobertura de la planta de Gralisa a Cabrera de Mar

 

  • La firma catalana Gralisa, fabricant de triglicèrids naturals per a usos tècnics, havia suspès la seva activitat fa dos anys i ara Jarmac reobre les seves instal·lacions contractant personal local.
 
  • Jarmac ha comptat per aquesta operació amb el suport i assessorament del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions.
 
  • Amb la compra de Gralisa, Jarmac preveu augmentar la capacitat de producció, expandir-se a mercats asiàtics i doblar la facturació actual fins a 13 milions d’euros al 2013.
 
L’empresa anglesa Jarmac, proveïdora d’additius lubricants per al sectors químic i metal·lúrgic, ha invertit 2 milions d’euros en l’adquisició i reobertura de la planta de producció que la firma catalana Gralisa té a Cabrera de Mar (Barcelona). Gralisa havia suspès la seva activitat al 2009 i gràcies a aquesta operació –que ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció atracció d’inversions del Departament -, s’han reobert les seves instal·lacions amb la contractació de llocs de treball locals.
 
Fundada al 1983, Gralisa és un dels fabricants més antics de triglicèrids naturals per a usos tècnics d’Europa, però la situació econòmica actual havia forçat el seu tancament. El director de Jarmac, Toby McEntyre, explica que “Gralisa era un competidor nostre amb una molt bona reputació com a productor d’alta qualitat”. McEntyre afirma que “tant Jarmac com Gralisa són empreses familiars, per tant compartim els mateixos valors en la manera de dur a terme les nostres operacions”.
 
Amb l’adquisició de la firma catalana, Jarmac passarà a anomenar-se Jarmac Group i mantindrà la marca Gralisa. La nova empresa preveu augmentar la producció i accedir a nous mercats: “la ubicació de la planta a Cabrera de Mar ens permetrà millorar el servei al centre i al sud d’Europa, i expandir-nos cap a l’est”. Actualment, el 40% de les exportacions de Jarmac Group es destinen a Itàlia, seguit d’Alemanya i França. Enguany, la firma preveu introduir els seus productes als mercats de Turquia, l’Índia i la Xina.
 
La seu de Jarmac Group està situada a Eastham (nord-oest d’Anglaterra), i compta amb instal·lacions productives prop de Manchester. L’aposta per la compra de Gralisa es traduirà en un increment de la xifra de negoci en els pròxims dos anys fins als 13 milions d’euros per a Jarmac Group, un 54% més que al 2011. Pel que fa a la divisió catalana, per al primer any de la tornada al funcionament es preveu una facturació de 4,5 milions d’euros.
 
La firma compta amb 18 treballadors en total, 6 dels quals s’ubiquen a la nau de Cabrera de Mar. Jarmac Group preveu incorporar a la planta catalana més treballadors de l’anterior plantilla de Gralisa aquest any, a mesura que avanci l’augment de producció.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ofereix a través d’Invest in Catalonia serveis de suport i assessorament adaptats a les necessitats de les empreses que estudiïn establir-se o expandir el seu negoci a Catalunya. L’objectiu és impulsar inversions al territori d’alt impacte, econòmicament i tecnològicament sòlides i generadores de llocs de treball.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la planta de producció de Gralisa a Cabrera de Mar.

Fotografia de la planta de producció de Gralisa a Cabrera de Mar.
JPG | 819

Fotografia de la planta de producció de Gralisa a Cabrera de Mar.

Fotografia de la planta de producció de Gralisa a Cabrera de Mar.
JPG | 798