Bombers

L'incendi de Rasquera i el Perelló continua actiu i afecta unes 1.800 hectàrees

query_builder   16 maig 2012 18:46

event_note Nota de premsa

L'incendi de Rasquera i el Perelló continua actiu i afecta unes 1.800 hectàrees

Una seixantena de dotacions dels Bombers continuen treballant-hi, amb el suport de tretze mitjans aeris
 
Continua bufant vent a la zona de l’incendi, tot i que no amb ratxes tan intenses com les d’aquesta passada nit
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’emergència de l’INFOCAT
 
Els Bombers continuen treballant intensament en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta els termes municipals de Rasquera i el Perelló. A hores d’ara, són unes 60 les dotacions terrestres, que compten amb el suport dels 13 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 4 avions de vigilància  i atac, 5 helicòpters bombarders i els 2 hidroavions i l’helicòpter bombarder cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente).
 
Els fronts de l’incendi que es trobaven més propers als municipis de Rasquera i el Perelló evolucionen favorablement ja que els Bombers hi han treballat intensament per protegir i evitar que el canvi de direcció del vent de primera hora de la tarda pogués fer créixer el perímetre del foc.
 
Un dels flancs s’ha pogut aturar a la carretera TV-3022, que segueix tallada en els dos sentits de la marxa, segons informacions del Servei Català de Trànsit.
 
El flanc que presenta més dificultats és el que avança en direcció les serres de Boix i de Cardó. La complexitat de l’orografia no ha permès que s’hi puguin desplaçar els vehicles terrestres dels Bombers, complicant-ne les tasques d’extinció. A més, el vent i el fum han impedit que hi poguessin treballar els mitjans aeris, per manca de visibilitat, alhora que ha impossibilitat fer una bona anàlisi de l’evolució de l’incendi.
 
Tal i com es va fer ahir, membres dels Bombers han estat helitransportats a les zones de difícil accés per treballar en l’extinció de l’incendi amb eines manuals.
 
El vent que bufa en aquests moments a la zona, marinada, fa que la situació per als Bombers sigui lleugerament millor que la viscuda aquesta nit, quan el vent ha bufat amb ratxes molt intenses. Aquesta nit s’espera de nou que bufi el vent de mestral, tot i que amb menys intensitat.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície aproximada de 1.800 hectàrees de pi blanc i matoll, que afecten els termes municipals de Rasquera i el Perelló.
 
L’incendi continua actiu, amb la qual cosa segurament les persones que han estat desallotjades dels seus masos no podran tornar als seus domicilis aquesta propera nit. Els llocs que es van habilitar per acollir les persones desallotjades van ser el pavelló del Perelló i el Centre Social i la Casa de Colònies de Rasquera, tot i que també es va comptar amb la col·laboració d’alguns domicilis particulars.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d’emergència del pla INFOCAT.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi s’han mobilitzat efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal, i que han estat habilitats a Rasquera tant el Centre de Comandament Avançat de la DGPC, com el Centre de Comandament Avançat dels Bombers de la Generalitat.