Bombers

Quatre helicòpters treballen a les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Terres de l'Ebre

query_builder   17 maig 2012 10:58

event_note Nota de premsa

Quatre helicòpters treballen a les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Terres de l'Ebre

Una seixantena de dotacions terrestres treballen en les tasques d’extinció
 
El conseller d’Interior atendrà els mitjans de comunicació a les 11:30 hores,  al Centre de Comandament dels Bombers (CCB)
 
La DGPC manté activada la fase d’emergència de l’INFOCAT
 
Quatre helicòpters s’han incorporat aproximadament a les 10.00 hores del matí, a les tasques d’extinció de l’incendi forestal que, des de dimecres, afecta diversos municipis de les Terres de l’Ebre. En aquests moments dels quatre helicòpters que treballen, dos provenen d’Aragó amb efectius de les BRIF (Brigadas de Refuerzo de Incendios Forestales). Donen suport a la seixantena de dotacions terrestres desplaçades a l’incendi.
 
La resta de mitjans aeris estan emplaçats en zones properes al foc a l’espera que les condicions meteorològiques millorin i es puguin desplaçar a la zona de l’incendi.
 
Els Bombers continuen treballant intensament a la zona de la Serra del Boix, que és el front que es troba més actiu. La resta del perímetre es manté estable i no ha crescut.
 
Des de mig matí, efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos de Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals, faran acompanyaments als propietaris de masies i pastors per valorar la possibilitat de poder tornar als seus domicilis.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d’emergència del pla INFOCAT.
 
Fins al lloc hi ha mobilitzades una desena de patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, tècnics dels serveis territorials i els d'operacions territorials de la DGPC, efectius dels Agents Rurals, de les ADFs de la zona, de la Creu Roja, de la Guàrdia Civil, de les BRIF i del Sistema d’Emergències Mèdiques que ha desplaçat quatre unitats. Al camp de futbol de Rasquera es va habilitar el Centre de Comandament Avançat de la DGPC i el Centre de Comandament Avançat dels Bombers de la Generalitat.
 
Segons les darreres informacions provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat 2.773 hectàrees dels termes municipals de Rasquera (1.231,15 Ha), el Perelló (1.168,83 Ha), Tivenys (372,92 Ha) i Benifallet (0,1 Ha).
 
La carretera TV-3022 segueix tallada en els dos sentits de la marxa, segons informacions del Servei Català de Trànsit.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi hi ha mobilitzats efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
 El conseller d’Interior, Felip Puig, atendrà els mitjans de comunicació avui, a les 11:30 hores,  al Centre de Comandament dels Bombers (CCB) ubicat al camp de futbol de Rasquera, per informar sobre l’evolució de l’incendi forestal.