Bombers

En fase de control l'incendi de les Terres de l'Ebre

query_builder   17 maig 2012 20:28

event_note Nota de premsa

En fase de control l'incendi de les Terres de l'Ebre

 
 
  • La DGPC manté activada la fase d’emergència de l’INFOCAT

 

  • Han cremat més de 3.000 hectàrees, bàsicament de matollar

 

  • Els veïns desallotjats podran dormir a casa i la situació viària està normalitzada
 
 
Els Bombers de la Generalitat han donat en fase de control, a les 19.00 hores. l’incendi que crema des de dimarts al Baix Ebre.
 
A hores d’ara hi treballen una seixantena de mitjans terrestres dels Bombers, així com dos helicòpters, que es mantenen operatius a la zona per si cal helitransportar el personal que treballa a zones inaccesibles per terra. La resta de mitjans aeris ja s’han retirat de les tasques d’extinció.
 
Recordem que al llarg del matí els aparells han tingut molts problemes meteorològics per enlairar-se. Al migdia, i un cop esvaïda la boira, s’han pogut afegir a les tasques d’extinció. Així, han arribat a treballar 4 helicòpters i 2 avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat. El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha cedit un helicòpter Kamov (a banda de dos hidroavions) i, ja a la tarda, l’ha rellevat un altre del mateix model cedit per Comunitat Valenciana. Aquest mitjà aeri, però, no ha pogut treballar per problemes tècnics. A més a més, la Unidad Militar de Emergencias (UME) ha enviat un helicòpter Super-Puma. Tant el Kamov provinent de València com el Super-Puma restaran aquesta nit a Catalunya per si l’operatiu dels Bombers decideix demà la seva incorporació al dispositiu.
 
Segons les dades provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals el foc ha afectat 3.081,59 Ha, dels termes municipals de Rasquera (1.370,57 Ha), el Perelló (1.248,79 Ha), Tivenys (462,12 Ha) i Benifallet (0,1 Ha).. D’aquesta superfície 2.350,52 (el 76,28% del total) són de matollar, 212,94 Ha són de massa arbrada i 204,85 de pastures. D’altra banda, 203,39 Ha són de terrenys improductius, 108, 38 Ha pertanyen a conreus i 1,51 Ha a vegetació urbana.
 
La carretera TV-3022 segons que ha informat el Servei Català de Trànsit, ha estat reoberta i a hores d’ara ja no pateix cap restricció.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC), manté la fase d’emergència del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). La continuació de l'evolució favorable de l'incendi permetria baixar a fase d'alerta, sempre d'acord a la valoració que en faci Bombers de la Generalitat.
 
D'altra banda, a Rasquera es manté el dispositiu preventiu d'atenció a la població, format per personal del SEM i amb suport de Creu Roja.
 
La Unitat Mòbil de Protecció Civil es manté com a Centre de Comandament Avançat a Rasquera durant aquesta nit.
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 17 de maig de 2012
20.14 hores