Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí inaugura la 62a Fira de l'Ascensió de Granollers

El conseller aposta pels productes de la terra i explica que s'està ultimant un decret sobre la venda de proximitat

query_builder   17 maig 2012 18:15

event_note Nota de premsa

Pelegrí inaugura la 62a Fira de l'Ascensió de Granollers

El conseller aposta pels productes de la terra i explica que s'està ultimant un decret sobre la venda de proximitat

Un aspecte de la inauguració
El conseller Pelegrí durant l'acte inaugural
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquesta tarda la inauguració de la 62a Fira de l’Ascensió, a Granollers.
 
En el decurs de la inauguració, el conseller ha felicitat els organitzadors de la fira per continuar fent realitat, després de 62 anys, aquesta iniciativa que té com a objectiu posar en valor el treball dels pagesos i ramaders de la comarca. “Una fira que, tot i que s’ha adaptat al pas del temps, amb noves propostes, sectors i activitats, continua sent fidel als seus orígens agrícoles i ramaders”.
 
Pelegrí ha aprofitat aquesta fira per parlar de la importància dels productes de proximitat. Segons el conseller, ara més que mai s’ha de donar suport al sector hortofructícola català consumint productes de la nostra terra, ja que “tenim productes de qualitat perfectament competitius amb els de qualsevol altre país”.
 
Per aquest motiu, ha dit el conseller, “estem treballant en l’elaboració d’un decret de venda de proximitat de productes agroalimentaris que és a punt d’aprovar-se i que permetrà regular i identificar els productes venuts directament per qui els elabori, o, com a molt, mitjançant un intermediari”. Amb aquesta iniciativa, ha dit el conseller, “pretenem potenciar el desenvolupament de la venda de productes agroalimentaris entre el productor i el consumidor, diversificar les fonts d’ingressos dels productors i donar a conèixer la riquesa i varietat d’aquests productes”.
 
Finalment, el conseller s’ha volgut referir a la capacitat d’adaptació del sector lleter de la comarca del Vallès Oriental a les normatives europees. Segons Pelegrí, aquesta comarca és un exemple de com l’aplicació de la normativa de qualitat europea es pot dur a terme mantenint el nombre de vaques i productors, oferint un valor afegit al territori, i preservant un patrimoni humà íntimament lligat a la tradició ramadera.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Aspecte de la inauguració

Aspecte de la inauguració
JPG | 278