Bombers

Una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant a l'incendi de les Terres de l'Ebre

La DGPC manté el pla INFOCAT en fase d'alerta

query_builder   18 maig 2012 07:52

event_note Nota de premsa

Una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant a l'incendi de les Terres de l'Ebre

La DGPC manté el pla INFOCAT en fase d'alerta

 
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg de tota la nit per remullar la zona afectada per l’incendi als municipis de Rasquera, el Perelló, Benifallet i Tivenys, al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre.
 
El foc va entrat en fase de control ahir a les 19.00 hores i va ser completament controlat a les 22.00 hores. Atesa l’evolució favorable de la situació, els Bombers han anat retirant progressivament efectius del dispositiu d’extinció. Així, els vehicles d’altres Regions d’Emergència que pel funcionament en xarxa hi treballaven, han retornat a la seva zona.
 
A hores d’ara hi ha una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat treballant a l’interior de la superfície cremada. La tasca principal consisteix en remullar bé tota la superfície i així assegurar que no hi hagi revifalles. Els membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) continuen avui realitzant tasques d’extinció manuals a les zones més difícils i complicades.
 
Amb les primeres llums del dia s’han afegit al dispositiu d’extinció dos helicòpters, un dels quals és de comandament. Està prevista la incorporació d’un altre mitjà aeri dels Bombers de la Generalitat, així com de l’helicòpter Kamov cedit per Comunitat Valenciana. Aquest, un cop solucionats els problemes tècnics que no el van permetre treballar ahir, s’incorporarà a partir de les 08.00 hores. Pel que fa a l’helicòpter Super-Puma de la Unidad Militar de Emergencias (UME) encara està pendent de decidir si s’incorpora a l’operatiu o pot tornar a la seva base. Tots dos helicòpters han fet nit a Catalunya.
 
Segons les dades provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals el foc ha afectat 3.081,59 Ha, dels termes municipals de Rasquera (1.370,57 Ha), el Perelló (1.248,79 Ha), Tivenys (462,12 Ha) i Benifallet (0,1 Ha). D’aquesta superfície 2.350,52 (el 76,28% del total) són de matollar, 212,94 Ha són de massa arbrada i 204,85 de pastures. D’altra banda, 203,39 Ha són de terrenys improductius, 108, 38 Ha pertanyen a conreus i 1,51 Ha a vegetació urbana.
 
Ahir al vespre, i un cop garantida la seva seguretat, tots els veïns desallotjats van poder tornar a casa. Així mateix, la carretera TV3022 es va reobrir a la circulació.
 
El Centre de Comandament de Bombers continua a la zona per gestionar els moviments i les actuacions dels vehicles dels Bombers i coordinar els comandament i les comunicacions.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).
 
La Unitat Mòbil de Protecció Civil es manté com a Centre de Comandament Avançat a Rasquera durant aquesta nit.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 18 de maig de 2012
07.20 hores