Interior

El conseller Puig anuncia un nou reglament de Bombers Voluntaris

query_builder   18 maig 2012 13:37

event_note Nota de premsa

El conseller Puig anuncia un nou reglament de Bombers Voluntaris

  • Es tracta d’una modificació del reglament actual i en la seva redacció, hi participaran conjuntament la Direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i el cos de Bombers Voluntaris
 
  • El conseller també ha explicat que es farà una revisió de les necessitats formatives d’aquest col·lectiu
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui que “el departament d’Interior elaborarà en els propers mesos un nou reglament de Bombers Voluntaris que comptarà amb les opinions i la participació dels membres d’aquest col·lectiu”.
 
A més a més, i tal i com ha explicat el conseller, el Departament ha assolit un compromís en la formació dels bombers voluntaris i “farem una revisió de les necessitats formatives d’aquest col·lectiu”.
 
Puig ha defensat el sistema de gestió de les emergències basat en un model dual (bombers professionals i bombers voluntaris), i ha dit que precisament això és “el què ens singularitza també com a país i és una mostra més d’aquest compromís cívic, social i solidari que en tants àmbits de la nostra organització social ha vingut donant èxit durant els darrers anys”. En aquest sentit, el titular d’Interior ha explicat que “tenim un cos de bombers voluntaris que complementa el cos de bombers professionals”
 
Davant el malestar manifestat pels bombers voluntaris durant les tasques d’extinció de l’incendi de Rasquera, el conseller ha recordat “que l’activació dels bombers voluntaris depèn de la seva disponibilitat”, si bé ha assumit que hi havia “un cert malestar acumulat dels últims anys”. Puig ha explicat, però, que després de la reunió d’ahir del director general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, amb representants dels bombers voluntaris, “s’han incorporat entre 20 i 25 bombers voluntaris de diferents parcs en les tasques d’extinció de l’incendi”.
 
Finalment, el conseller també ha recordat una vegada més que aquest estiu s’obriran tots els parcs de bombers voluntaris de Catalunya.
 
Aquestes mesures anunciades avui pel conseller són fruit dels compromisos que ja va adquirir el director general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments en la reunió del consell de Bombers Voluntaris el passat dia 10 de maig.
 
A més dels anunciats avui, el director també es va comprometre a incloure representants dels bombers voluntaris en la redacció de la futura llei de bombers de Catalunya.