Empresa i Treball

OCUPACIÓ

Oriol Amat: "Les cooperatives d'alt creixement inverteixen en les persones, en tècniques de gestió modernes, en R+D i són més competitives"

query_builder   18 maig 2012 14:47

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Oriol Amat: "Les cooperatives d'alt creixement inverteixen en les persones, en tècniques de gestió modernes, en R+D i són més competitives"

 
·         El catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, ha fet aquestes declaracions en el marc del segon debat d’Economia Social i Cooperativa que organitza el Departament d’Empresa i Ocupació, amb motiu de l’Any Internacional de les Cooperatives.
 
 
El catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, ha assegurat aquest matí en el segon debat d’Economia Social i Cooperativa que les cooperatives d’alt creixement inverteixen en les persones, en tècniques de gestió modernes, en R+D (recerca i desenvolupament), en màrqueting, llancen nous productes, tenen clients més satisfets i són més competitives”.
 
En aquest sentit, Oriol Amat ha afegit que un 38% d’aquestes empreses manifesten que els factors claus pel seu creixement són tant la formació com la inversió en recursos humans”.
 
El catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra ha recordat que algunes de les variables claus per créixer són “empreses poc endeutades, que no especulen en derivats financers,  que són flexibles i que compren en anys de compra”. Així mateix ha destacat quela cooperació amb altres empreses i la bona gestió dels conflictes són factors comuns en aquest tipus d’empreses”.
 
Aquest cicle de debats, que organitza el Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom i en col·laboració amb la Confederació de Cooperatives de Catalunya, s’emmarca en la celebració l’any 2012 de l’Any Internacional de les Cooperatives i s’ha posat en marxa amb l’objectiu de visibilitzar aquestes fórmules empresarials. L’acte ha estat presidit pel director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre.
 
Durant la seva ponència, el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra ha destacat que “el 99% de la gent considera que l’economia i el seu sector van malamenttot i que “64 de cada 100 empreses tenen beneficis i el 51% de les empreses va incrementar la seva facturació”. Amat ha afegit que “hi ha sectors que no estan afectats per la crisi, com per exemple el sector de la formació que sempre està en creixement.
 
En aquest sentit Amat ha afirmat que seria interessant no continuar cavant el pou” i ha conclòs que l’estat negatiu d’opinió no es correspon amb la realitat”.
 
Aquests debats, que es celebraran un cop al mes, tenen per objectiu prestigiar el model empresarial cooperatiu, visibilitzar experiències d’èxit tant de cooperatives com de societats laborals així com potenciar la creació de sinèrgies entre els agents de l’empresa cooperativa i l’administració.
 
Calendari dels propers debats:
 
-       15 de juny a les 08:30 hores a Casa Àsia
Com superar les barreres que limiten el creixement de les empreses
•         Ponència a càrrec Salvador Alemany president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement
 
-       13 de juliol a les 08:30 hores a Casa Àsia
L’impacte de la globalització econòmica en l’economia catalana
•         Ponència a càrrec Ramon Tremosa, eurodiputat de Convergència i Unió
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El director de Relacions Laborals, Ramon Bonastre, acompanyat del catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, en la conferència.

El director de Relacions Laborals, Ramon Bonastre, acompanyat del catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, en la conferència.
JPG | 2094