Bombers

Els Bombers continuen treballant a l'incendi a les Terres de l'Ebre

query_builder   18 maig 2012 14:53

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant a l'incendi a les Terres de l'Ebre

 
 
  • La tasca principal dels efectius consisteix en fer el seguiment del perímetre i realitzar tasques de vigilància

 

  • Tres helicòpters donen suport al mitjans terrestres, tot i que només s’han pogut enlairar a partir del migdia

 

  • La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT

 

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant, amb 35 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris, a l’incendi de les Terres de l’Ebre. Els Bombers han fet bàsicament tasques de resseguiment del perímetre, inspecció, control i vigilància.
 
Els mitjans aeris han tingut molts problemes per enlairar-se a causa de la meteorologia i ha estat després del migdia, un cop dispersats els núvols espessos que tapaven la zona, quan han pogut fer alguna descàrrega puntual.
 
Els Bombers han dut a terme al llarg de tot el matí una intensa feina amb eines manuals per assegurar el perímetre i evitar represes a l’interior. Les condicions meteorològiques han afavorit les tasques d’extinció, gràcies a l’alta humitat relativa i la baixa temperatura.
 
Els helicòpters cedits per la Comunitat Valenciana i per la Unidad Militar de Emergencias (UME) ja s’han retirat cap a les seves respectives bases. Així mateix, el Centre de Comandament Avançat de Protecció Civil també s’ha desmuntat. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).
 
A hores d’ara el Centre de Comandament de Bombers continua a la zona, per gestionar els moviments i les actuacions dels vehicles dels Bombers i coordinar les actuacions de l’operatiu.
 
Recordem que el foc va ser controlat ahir a les 22.00 hores i, un cop assegurada la zona, els veïns desallotjats van poder tornar a casa i la circulació a la carretera entre Rasquera i el Perelló es va restablir.
 
Segons les dades provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 3.081,59 Ha, bàsicament dels termes municipals de Rasquera i el Perelló. La vegetació afectada és matoll, massa arbrada i camps de conreu.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 18 de maig de 2012
14.40 hores