Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 62 pisos a Abrera

query_builder   18 maig 2012 14:04

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 62 pisos a Abrera

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat aquest matí les claus de 62 pisos amb protecció oficial situats a Abrera (Baix Llobregat). Han assistit a l’acte de lliurament el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Salvador Jorba, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcaldessa d’Abrera, Maria Soler. Els habitatges s’inclouen en el Pla de xoc anunciat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per oferir pisos buits de la Generalitat amb noves condicions d’accés.
 
Els  pisos lliurats avui pertanyen a dues promocions Can Morral I, situada al carrer d’Olesa i al camí del Riu, i a Can Morral II, al carrer de Jaume I, camí del Riu i carrer d’Olesa. Els pisos de Can Morral I tenen un, dos i tres dormitoris en una superfície de 41,53 m2 a 79,18 m2, i el preu mensual del lloguer va de 313,95 a 429,70 euros, més despeses de comunitat i IBI. Els de Can Morral II són de dos i tres dormitoris i tenen una superfície de 52,35 m2 a 73,21 m22, i el preu del lloguer va de 322,94 a 409,39 euros, als quals també cal afegir les despeses de comunitat i IBI. Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada.
 
Els habitatges s’han adjudicat en règim de lloguer amb opció de compra, això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc a la demarcació de Barcelona: reducció del 18,30% en el preu del lloguer
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha ofert 1.145 habitatges en convocatòria pública dins del Pla de xoc a les comarques de Barcelona amb una reducció mitjana del 18,30% en el preu del lloguer respecte a la renda inicial. Per optar a aquests pisos, s’han presentat 3.334 sol·licituds. Igualment, l’Agència i els ajuntaments corresponents han organitzat 51 jornades de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer les característiques i condicions per accedir als pisos. Un total de 1.170 persones han visitat les diferents promocions d’habitatge.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar en el mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa lliurament Abrera

Nota de premsa lliurament Abrera
PDF | 46