Oficina del President

Reunió amb el cap del Govern del Marroc

President Mas: "Celebro que altres comunitats segueixin el camí de transparència de Catalunya"

query_builder   20 maig 2012 15:01

event_note Nota de premsa

President Mas: "Celebro que altres comunitats segueixin el camí de transparència de Catalunya"

  • El president lamenta que en el seu moment “no es posessin totes les cartes sobre la taula,” però diu que el cal ara és “enfrontar-se als problemes per resoldre’ls amb més energia i eficàcia”
  • El president de la Generalitat s’ha reunit aquest matí amb el cap del Govern del Marroc, Abdelilah Benkiran, que és de visita oficial a Catalunya
El president Mas i el cap del Govern del Marroc s'han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat
El president Mas i el cap del Govern del Marroc s'han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat
El president de la Generalitat Artur Mas, s’ha referit aquest matí a l’augment del dèficit espanyol fruit dels desviaments d’algunes comunitats autònomes, assegurant que a Catalunya, des del primer dia, “vam assegurar que actuaríem amb transparència i diríem la veritat, encara que fos dura”. “Ara m’alegra saber que altres van pel mateix camí i l’única cosa que lamento és que quan s’havien de posar totes les cartes sobre la taula, sembla que no s’hi van posar del tot”, ha reblat el president.
 
El cap de l’Executiu ha afirmat que el Govern sospitava que “allò que es presentava com a tan bo en algunes altres CCAA no ho devia ser tant” i que “en algun lloc devien amagar alguns problemes”. En aquest sentit, ha assegurat que “el millor és saber la veritat i enfrontar-s’hi, que no pas fer-se trampes al solitari” i ha subratllat que el que cal és que la gent conegui tot el que passa “perquè són problemes del país en el seu conjunt”. Així, ha dit, “ens hi podrem enfrontar amb més energia i eficàcia, com estem fent modestament des de Catalunya”.
 
El president Artur Mas ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa que ha ofert juntament amb el cap del Govern del Marroc, Abdelilah Benkiran, amb qui s’ha reunit aquest matí al Palau de la Generalitat.
 
 
Relacions Catalunya-Marroc
 
Artur Mas ha rebut a Abdelilah Benkiran en el marc de la visita que el mandatari fa aquests dies a Catalunya i pocs mesos després que mantinguessin la primera reunió al Marroc, en el decurs del viatge oficial que el president va fer a aquest país àrab.
 
Tal com ha explicat Artur Mas en la roda de premsa posterior a la trobada, els presidents han parlat sobre “com reforçar les relacions econòmiques de tot tipus entre Catalunya i el Marroc”, tenint en compte que “Catalunya ocupa un lloc principal dins les relacions entre Espanya i el Marroc”. El president ha destacat la forta relació econòmica i comercial que mantenen els dos països, ja que “una cinquena part de tot el comerç bilateral entre Marroc i Espanya es fa des de Catalunya i la meitat de la inversió espanyola que es fa al Marroc és catalana”.
 
Durant la reunió també han parlat de les possibilitats del Marroc com a base per orientar-se cap a altres països del nord de l’Àfrica i de l’Africa en general i de la comunitat marroquina que hi ha Catalunya, que és la més nombrosa de la immigració estrangera que rep el país.
 
Per últim, el president Mas ha explicat que s’ha tractat la situació econòmica actual i de “com països com el Marroc, que estan creixent, poden ajudar que alguns països d’Europa, també Catalunya, puguem sortir més ràpidament de la situació econòmica complicada que tenim ara”.  
 
 

5  

Imatges

Reunió amb el cap del Govern del Marroc

Reunió amb el cap del Govern del Marroc 501

Reunió amb el cap del Govern del Marroc

Reunió amb el cap del Govern del Marroc 921

Reunió amb el cap del Govern del Marroc

Reunió amb el cap del Govern del Marroc 684

Compareixença de premsa

Compareixença de premsa 493

Arribada del cap del Govern del Marroc

Arribada del cap del Govern del Marroc 908